3d-printet munnstykke for hunder med dusjskrekk

av Anja Degerholm

Den 3D-printede dusjdysen “klapper” hunden ren. Foto: Pressebilde

Mange hunder hater å ta en dusj, og det kan være ganske stressende å få vasket sin firbente venn. Den tyske kran- og dusjspesialisten Hansgrohe Innolab har sammen med EOS utviklet en 3D-trykt dyse som ifølge produsenten vil “klappe” hunden ren på en skånsom måte.

Ideen til dusjmunnstykket, kalt Furly, ble født av to utfordringer; å forbedre forholdet mellom hund og eier, og å lykkes med å utvikle et produkt fra konsept til serieproduksjon med minimal tid og kostnad. Produktet skal være både av høy kvalitet og lønnsomt, og kan selges direkte, skriver selskapet i en pressemelding.

Laget i en EOS-printer
For å produsere Furly ble additiv produksjon brukt, først for å lage en prototype. Den første serien på 5000 dusjhoder ble produsert i en EOS P396 3D-skriver. Dysene ble testet og justert etterpå. Den endelige utformingen betyr at brukeren kan veksle mellom forskjellige dusjstråler ved å trykke på en knapp. Det er også mulig å stoppe vannstrømmen midlertidig når dysen slippes ut, noe som gjør det mulig å bruke den med bare en hånd.

Under arbeidet møtte teamet en stor utfordring. Siden dysen er koblet til drikkevann, kreves det en spesiell tillatelse. En tilstand som aldri har blitt gitt til 3D-printede produkter før, verken i Europa eller i USA. Det pulverbaserte plastmaterialet som brukes i dysen er godkjent, og produktet er nå på markedet.

Produsert på under seks måneder
Takket være bruken av 3D-printing tok det mindre enn seks måneder fra idé og design til ferdig produkt.

– Å gjøre så mange raske tester og kostnadseffektiv optimalisering var bare mulig takket være additiv produksjon. Tradisjonell sprøytestøping hadde blitt altfor dyrt, sier Jochen Armbruster, leder for CA-Tools og Prototyping i Hansgrohe Group, og fortsetter:

– Furly-teamet klarte å lansere et produkt etter veldig kort tid og umiddelbart teste hvordan det ble mottatt. Alt for en veldig liten investering.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *