3D-printing for tannteknikere gjort enkelt

Innskanning av tann/tenner som skal erstattes. Foto: Formlabs

Formlabs, som blant annet står bak en 3D-printer for dentalmarkedet – Form 3BL – har nå gjort det hele enklere for tannteknikere som nøler med å lære seg 3D-printing.

Er du tanntekniker og nøler med å ta spranget over til 3D-printing? Nå har Formlabs gjort det hele enklere. I sin PreForm programvare har de nå lagt til en “Scan to Model” funksjon. Her ser du hvordan den virker:

Scan to Model kommer til syne som et “tann” ikon i PreForm-programvaren, og trykker du på ikonet starter dette opp en veldig kort arbeidsflyt for tannteknikere i programmet. En innskannet 3D-modell importeres og flere standard endringer foretas for å forberede for 3D printing. Formlabs sier at modellen kan printes i løpet av så lite som 20 minutter, så skal den vaskes i 10 minutter i en alkoholoppløsning og tørke i fem.

Programvaren PreForm viser her en tannmodell. Kilde: Formlabs

Formlabs tar med dett et stort steg for additiv tilvirkning ved å gjøre det hele så enkelt at man ikke trenger å være en trent 3D-operatør for å kunne ta løsningen i bruk. Nå er det bare å finne ut hvor på kontoret 3D-printeren skal stå.

Tanntekniker med ferske 3D-prints. Foto: Formlabs

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *