3D-printing for tannteknikere gjort enkelt

Innskanning av tann/tenner som skal erstattes. Foto: Formlabs

Formlabs, som blant annet står bak en 3D-printer for dentalmarkedet – Form 3BL – har nå gjort det hele enklere for tannteknikere som nøler med å lære seg 3D-printing.

Er du tanntekniker og nøler med å ta spranget over til 3D-printing? Nå har Formlabs gjort det hele enklere. I sin PreForm programvare har de nå lagt til en “Scan to Model” funksjon. Her ser du hvordan den virker:

Scan to Model kommer til syne som et “tann” ikon i PreForm-programvaren, og trykker du på ikonet starter dette opp en veldig kort arbeidsflyt for tannteknikere i programmet. En innskannet 3D-modell importeres og flere standard endringer foretas for å forberede for 3D printing. Formlabs sier at modellen kan printes i løpet av så lite som 20 minutter, så skal den vaskes i 10 minutter i en alkoholoppløsning og tørke i fem.

Programvaren PreForm viser her en tannmodell. Kilde: Formlabs

Formlabs tar med dett et stort steg for additiv tilvirkning ved å gjøre det hele så enkelt at man ikke trenger å være en trent 3D-operatør for å kunne ta løsningen i bruk. Nå er det bare å finne ut hvor på kontoret 3D-printeren skal stå.

Tanntekniker med ferske 3D-prints. Foto: Formlabs

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: