Digital Metal kan nå printe i kobber

Foto via Digital Metal                                                           

Digital Metal har kunngjort tilgjengeligheten av kobbermateriale til deres metall 3D-printer. Dette er første gang kobber er tilgjengelig for printing via binder-jet metoden.

Det svenske selskapet produserer DM P2500, en metall 3D-printer som bruker en binder-jet prosessen. Nye 3D-printede deler sintres deretter for å ferdiggjøre dem til rent, solid metall.

Selskapet har hatt enheten på markedet i flere år, og har gradvis lagt til nye materialer i porteføljen. Tidligere har de levert 316L rustfritt stål, titan og andre superlegeringer. Nå har de lagt kobber til som ny mulighet.

Dette er en viktig utvikling av et par grunner. Den første er at utstyret deres er ganske unikt i metall 3D-printområdet, da de er i stand til å 3D-printe metallobjekter med ekstraordinær oppløsning. For det andre har kobber veldig gode termiske og elektrisk ledende egenskaper.

–Kobber har vært høyt oppe på kundenes ønskeliste, og timingen er perfekt med etterspørselen etter kobberapplikasjoner som skyter opp i områder med rask vekst som e-mobilitet og varmeledningsevne, sier Christian Lönne, administrerende direktør i Digital Metal. –Vi har utviklet prosessen i noen tid internt, men jeg vil virkelig understreke verdien av det gode samarbeidet med nøkkelkunder i vår raskt voksende brukergruppe for Digital Metal. Det har vært en stor hjelp, og vi er nå veldig glade for å levere en høykvalitets kobberprosess for Digital Metals binder-jet 3D-printing, avslutter Lönne.

Kilde Digital Metal

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: