Konstruksjonsfirma skal printe et helt nabolag

Et prosjektert 3D-printet boligfelt i Rancho Mirage, California. Illustrasjon: Mighty Buildings

3D-konstruksjonsfirmaet Mighty Buildings planlegger å 3D-printe et helt boligfelt i California. Prosjektet baserer seg på sentralt produserte konstruksjoner som skal fraktes ferdig printet på plass.

De fleste boligbyggingsprosjektene vi har tatt for oss her i 3DP Norge har vært bygget på stedet, ved hjelp av store konstruksjonsroboter der lag på lag av sement danner et utvendig skall og innvendige vegger. Resten av husprosjektene blir som regel fullført med tradisjonell teknologi. Men nå har Mighty Buildings fått investeringer på 40 millioner dollar i det nye prosjektet, der husene skal produseres et sentralt sted og deretter fraktes til tomtene. Husene skal ha et boareal på 134 m2 som kan utvides til 200 m2 med en tilleggsmodul.

Prosjektet skal være på 15 hus innenfor et område på 5 mål, og i stedet for faktisk betong, bruker selskapet sitt eget proprietære “Light Stone Material” som er herdet med UV-lys. Når materialet er deponert, foregår de gjenværende byggeaktivitetene mens strukturen fortsatt er på fabrikken. I hovedsak bygger de et fullt utstyrt hjem på fabrikken, delvis ved hjelp av 3D-printing. Det ferdige huset fraktes dit det skal og heises på plass med kran på byggeplassen. Dette er en veldig effektiv metode for å produsere et hjem fordi de har implementert begrensninger for designet og sentraliserer alt som er mulig. Dermed kan de effektivt bruke moderne fabrikk-optimaliseringsteknikker på produkter som normalt bygges i felt.

Prisen på husene er ikke oppgitt, men man regner med en 40% reduksjon i forhold til tilsvarende hus i nabolaget, bygget med tradisjonelle teknikker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: