Lanserer helt ny pulverteknikk for masseproduksjon

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 30 mars 2021
Stratasys sin nye H-serie med SAF-teknikken lanseres i april, og i høst forventes den å kunne leveres til kundene. Foto: Pressebilde

I april slipper Stratasys en serie 3D-printere med en helt ny teknologi, SAF, Selective Absorption Fusion. Det er selskapets første pulverbaserte printer, og de understreker at maskinen kan håndtere rask produksjon av store kvanta sluttprodukter.

Den nye kommersielle produksjonsplattformen, kalt H-serien, er utviklet av Stratasys i samarbeid med XAAR3D i en tiårsperiode. Det er den første pulverbaserte trykkteknikken i selskapets sortiment, skriver den nordiske forhandleren Protech i en pressemelding.

– Vi har lenge opplevd at markedet har krevd en ny stabil metode for additiv tilvirkning av store produksjonskvanta. Med sin hurtige printhastighet og høye kvalitet på de printede produktene vil SAF løse behovene til mange nordiske kunder, sier Anders Brask, administrerende direktør i Protech.

Har likhetstrekk med MJF
SAF ligner MJF-teknologien, Multi Jet Fusion, men har ifølge produsenten en rekke innovative fordeler. Blant annet har printeren et unikt pulverhåndteringssystem som sørger for at nødvendig pulver alltid fordeles over hele byggeflaten og en bedre varmefordeling under printingen.

SAF-teknologien bruker en mot-roterende valse for å dekke pulverlag på printplattformen og printer absorberende væske for å danne del-lagene. Lagene smelter sammen av en IR-lampe som går over plattformen. Disse viktige prosesstrinnene utføres i samme retning over trykkplattformen for å gi et jevnt termisk utføring for alle deler uavhengig av hvor de er plassert på byggeflaten.

3D-printet del i Polymer med SAF. Foto via Stratasys.

Det er flere forskjellige materialer som kan brukes i en SAF-printer, inkludert polyamider og elastomerer. Stratasys vil også produsere ytterligere materialer som er tilpasset printeren.

Lover høy kvalitet og raskere ledetider
Samlet sett mener Stratasys at SAF-teknikken vil gi deler med høyere kvalitet, forbedret effektivitet, raskere ledetider og økt lønnsomhet. Det skal gi høy nøyaktighet og repeterbarhet for serieproduksjon. Denne produksjonsmetoden egner seg for f.eks bilindustrien, forbruksvarer, elektronikk og industrielt utstyr.

– Stratasys er et sterkt merke som tilbyr produkter med høy pålitelighet og kvalitet. Vi har sett hvordan behovet for masseproduksjon har økt de siste årene. Derfor føles det morsomt å kunne tilby en 3D-printløsning for behovet og som samtidig fører til konkurransedyktige kostnader per 3D-printet detalj for kunden, sier Evald Ottosson, salgssjef hos Protech.

3D-printerne i Stratasys H-serien presenteres i april og begynner å leveres til kunder i løpet av tredje kvartal 2021.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682