Lanserer helt ny pulverteknikk for masseproduksjon

Stratasys sin nye H-serie med SAF-teknikken lanseres i april, og i høst forventes den å kunne leveres til kundene. Foto: Pressebilde

I april slipper Stratasys en serie 3D-printere med en helt ny teknologi, SAF, Selective Absorption Fusion. Det er selskapets første pulverbaserte printer, og de understreker at maskinen kan håndtere rask produksjon av store kvanta sluttprodukter.

Den nye kommersielle produksjonsplattformen, kalt H-serien, er utviklet av Stratasys i samarbeid med XAAR3D i en tiårsperiode. Det er den første pulverbaserte trykkteknikken i selskapets sortiment, skriver den nordiske forhandleren Protech i en pressemelding.

– Vi har lenge opplevd at markedet har krevd en ny stabil metode for additiv tilvirkning av store produksjonskvanta. Med sin hurtige printhastighet og høye kvalitet på de printede produktene vil SAF løse behovene til mange nordiske kunder, sier Anders Brask, administrerende direktør i Protech.

Har likhetstrekk med MJF
SAF ligner MJF-teknologien, Multi Jet Fusion, men har ifølge produsenten en rekke innovative fordeler. Blant annet har printeren et unikt pulverhåndteringssystem som sørger for at nødvendig pulver alltid fordeles over hele byggeflaten og en bedre varmefordeling under printingen.

SAF-teknologien bruker en mot-roterende valse for å dekke pulverlag på printplattformen og printer absorberende væske for å danne del-lagene. Lagene smelter sammen av en IR-lampe som går over plattformen. Disse viktige prosesstrinnene utføres i samme retning over trykkplattformen for å gi et jevnt termisk utføring for alle deler uavhengig av hvor de er plassert på byggeflaten.

3D-printet del i Polymer med SAF. Foto via Stratasys.

Det er flere forskjellige materialer som kan brukes i en SAF-printer, inkludert polyamider og elastomerer. Stratasys vil også produsere ytterligere materialer som er tilpasset printeren.

Lover høy kvalitet og raskere ledetider
Samlet sett mener Stratasys at SAF-teknikken vil gi deler med høyere kvalitet, forbedret effektivitet, raskere ledetider og økt lønnsomhet. Det skal gi høy nøyaktighet og repeterbarhet for serieproduksjon. Denne produksjonsmetoden egner seg for f.eks bilindustrien, forbruksvarer, elektronikk og industrielt utstyr.

– Stratasys er et sterkt merke som tilbyr produkter med høy pålitelighet og kvalitet. Vi har sett hvordan behovet for masseproduksjon har økt de siste årene. Derfor føles det morsomt å kunne tilby en 3D-printløsning for behovet og som samtidig fører til konkurransedyktige kostnader per 3D-printet detalj for kunden, sier Evald Ottosson, salgssjef hos Protech.

3D-printerne i Stratasys H-serien presenteres i april og begynner å leveres til kunder i løpet av tredje kvartal 2021.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: