Stratasys lanserer ny printer for dentalmarkedet

Stratasys J5 DentaJet tar bare opp 0,43 kvadratmeter gulvplass. Illustrasjon: Stratasys.

Stratasys Ltd. introduserte i dag en ny 3D-printer som gir dental laboratorier effektive 3D-printmuligheter med realismen og presisjonen i PolyJet.

J5 DentaJet 3D-printeren er den eneste 3D-printeren med flere materialer, noe som gjør det mulig for laboratorieteknikere å laste inn flere brett med tanndeler. Den nye 3D-printeren kan produsere minst fem ganger flere tanndeler på et enkelt brett enn konkurrerende 3D-skrivere, likevel tar den opp kun 0,43 kvadratmeter (0,43 m2) gulvplass.

Dentallaboratorier må produsere flere deler i flere materialer for applikasjoner som avtagbare delproteser (RPD) eller tilfeller av tannimplantater. For eksempel består hvert implantat av en topp og bunn som er stive og ugjennomsiktige, en myk gingiva-maske og en biokompatibel kirurgisk guide. Dette krever tre forskjellige materialer, noe som tvinger teknikere til å enten bruke flere 3D-printere eller kjøre 3D-printinger i flere omganger med forskjellige materialer. J5 DentaJet håndterer enkelt opptil fem materialer, inkludert støttemateriale.

J5 DentaJet printer altså både i flere farger og materialer med så realistisk utseende at dette tidligere kun var oppnåelig ved bruk av tidkrevende voksmodeller. Nå kan design produseres digitalt på få timer. Den høye oppløsningen av PolyJet-materialer betyr at tannleger kan sette kroner og broer på få minutter på grunn av nøyaktigheten til modellene – til 18,75 mikron, eller mindre enn halvparten av bredden på et menneskehår.

J5 DentaJet printer i flere materialer og farger samtidig. Illustrasjon: Stratasys

–Tann- og kjeveortopediske modeller har i økende grad tatt i bruk 3D-printing, men prosessen har vært for manuell og tidkrevende, sa Stratasys ‘helsevise-president Osnat Philipp. –J5 DentaJet fremmer full digital transformasjon av dental modellering med den kraftige kombinasjonen av automatisering med nøyaktighet. Systemet kjører stort sett uten tilsyn, og du kan til og med produsere et byggebrett med et bredt utvalg av forskjellige modeller ved hjelp av flere forskjellige materialer. Det er et produktivitetsmonster.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: