Vil revolusjonere bransjen med sitt nye system

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 mars 2021

av Anja Degerholm

Inkbit lover at deres nye system Vista vil gjøre det billigere å produsere komponenter for sluttbruk. Foto: Pressebilde

Det amerikanske selskapet Inkbit, som stammer fra toppuniversitetet MIT (Massachusetts Institute of Technology), lanserer nå sitt første 3D-printsystem Inkbit Vista. Et system som de så kjekt hevder at vil revolusjonere hele industrien for additiv tilvirkning med billigere produksjon for sluttbruk.

Inkbit har sin bakgrunn fra MITs Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) og ledes av professorene Wojciech Matusik og Davide Marine. Inkbit Vista er ifølge selskapet det første økosystemet for 3D-printing i sitt slag som har en tilbakekoblingskontroll med lukket sløyfe. Det er også den første maskinen som har integrert bildebehandling og kontrollsystemer samt kunstig intelligens.

Maskinen er av typen Vision-Controlled Jetting Solution (VCJ) som Inkbit har utviklet selv. Den har avanserte beregningsteknikker og skalerbar maskinvare. Programvaren tillater design med flere ulike materialer.

Bro mellom prototype og sluttprodukt
Utskriften kan modifiseres lag for lag i sanntid, og den skal gi mer nøyaktige og pålitelige produkter. Teknologien skal unngå dannelse av akrylater og metaakrylater, da disse gjør delene sprø og svake over tid. Dette skal i stedet sikre at delene har høy kvalitet med lang levetid.

Inkbit lover også at printeren deres vil forenkle og automatisere arbeidsflyten. Men også at det finnes utskriftsmuligheter med forskjellige typer materialer, og at utskriftene kan lages til en lav kostnad per del. Tanken er at maskinen dermed vil være i stand til å bygge bro over overgangen mellom produksjon av prototyper og sluttprodukter.

Vision-Controlled Jetting Solution (VCJ) er et system som Inkbit utviklet selv. Foto: Pressebilde

 

Les mer

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Nordens første testbed for 3D-printet betong

I slutten av april innviet forskningsinstituttet RISE et test- og demomiljø for 3D-printet betong. En unik investering som vil akselerere industriell bruk av teknologien og bane vei for en mer bærekraftig byggebransje i Sverige.
RISE-kollage-768x504

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682