Vil revolusjonere bransjen med sitt nye system

av Anja Degerholm

Inkbit lover at deres nye system Vista vil gjøre det billigere å produsere komponenter for sluttbruk. Foto: Pressebilde

Det amerikanske selskapet Inkbit, som stammer fra toppuniversitetet MIT (Massachusetts Institute of Technology), lanserer nå sitt første 3D-printsystem Inkbit Vista. Et system som de så kjekt hevder at vil revolusjonere hele industrien for additiv tilvirkning med billigere produksjon for sluttbruk.

Inkbit har sin bakgrunn fra MITs Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) og ledes av professorene Wojciech Matusik og Davide Marine. Inkbit Vista er ifølge selskapet det første økosystemet for 3D-printing i sitt slag som har en tilbakekoblingskontroll med lukket sløyfe. Det er også den første maskinen som har integrert bildebehandling og kontrollsystemer samt kunstig intelligens.

Maskinen er av typen Vision-Controlled Jetting Solution (VCJ) som Inkbit har utviklet selv. Den har avanserte beregningsteknikker og skalerbar maskinvare. Programvaren tillater design med flere ulike materialer.

Bro mellom prototype og sluttprodukt
Utskriften kan modifiseres lag for lag i sanntid, og den skal gi mer nøyaktige og pålitelige produkter. Teknologien skal unngå dannelse av akrylater og metaakrylater, da disse gjør delene sprø og svake over tid. Dette skal i stedet sikre at delene har høy kvalitet med lang levetid.

Inkbit lover også at printeren deres vil forenkle og automatisere arbeidsflyten. Men også at det finnes utskriftsmuligheter med forskjellige typer materialer, og at utskriftene kan lages til en lav kostnad per del. Tanken er at maskinen dermed vil være i stand til å bygge bro over overgangen mellom produksjon av prototyper og sluttprodukter.

Vision-Controlled Jetting Solution (VCJ) er et system som Inkbit utviklet selv. Foto: Pressebilde

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: