Gamle mobiler blir 3d-printede smykker

Ringer laget i Horizon2020FENIX-prosjektet. Foto: Pressebilde

Hvordan kan metaller i elektronisk avfall gjenbrukes? Det var utgangspunktet for et prosjekt ved Polyteknisk universitet i Milano. Resultatet ble blant annet personlige smykker laget i en 3D-printer.

Prosjektet som er kalt Horizon2020FENIX har pågått i drøye tre år, og målet har vært å utvikle en ny forretningsmodell og industriell strategi for produksjon av bærekraftige produkter. Det skriver Politecnico di Milano i en pressemelding.

Selve produksjonen gjøres slik at en automatisert demonteringsrobot demonterer en mobiltelefon og metallene i kretskortet resirkuleres. Kobber og tinn blir omgjort til metallpulver og filamenter som kan brukes i additiv produksjon. Edle metaller, som gull, sølv og platina, brukes til å lage 3D-printede smykker. For de som ønsker et personlig designet smykke, er det mulig ved hjelp av 3D-skanning.

Når prosjektet er fullført, er håpet at andre eksterne aktører kan overta forretningsmodellen som er utviklet og testet, for å fremme og vedlikeholde nye sirkulære logistikkjeder.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


David får en tvilling

En 3D-printet kopi av Michelangelos “David”, ble avduket i begynnelsen av mai 2021 som midtpunktet i Italia-paviljongen på (den forsinkede) verdensutstillingen Expo 2020 som blir arrangert av Dubai i De forente arabiske emirater.

Publisert av: 

Sculpteos rapport om bransjen

Vi har tidligere tatt en titt på hvordan det står til i bransjen i rapporter fra HP, PLM Group, Wohlers og Ultimaker. Nå er Sculpteo ute med en ny rapport om ståa i additiv tilvirkning og konkluderer med at det har skjedd en økning til tross for pandemien og at produksjonsmetoden blir stadig mer anerkjent i industrien.

Publisert av: