“Stolte over å være først på markedet”

Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing, sier at han er stolt over å kunne lansere komponenter produsert av Osprey 2507. Foto: Pressebilde (collage)

Sandvik og Beamit lanserer nå komponenter som er 3D-printet med Osprey 2507, en super duplekslegering i rustfritt stål. Siden materialet er korrosjonsbestandig og veldig holdbart, er delene egnet for bruk i for eksempel offshoreindustrien.

– Vi er stolte over å kunne si at Sandvik er den første som tilbyr 3D-printede komponenter i super dupleks på markedet, sier Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing.

Sandvik har i mange år utviklet dupleksstål. Ifølge selskapet har interessen for jernbaserte og korrosjonsbestandige materialer økt de siste årene, ikke minst i offshore- og maritim industri, der kravene til at komponentene skal være holdbare er ekstremt høye. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Bokser med metallpulveret Osprey 2507. Foto: Pressefoto

Egnet for produksjon av reservedeler
Produksjon med Osprey 2507 metallpulver betyr at komponentene er nesten tette (> 99,9 prosent) og sprekkefrie selv før etterbehandling. I følge Sandvik har Osprey 2507 et stort potensial i bransjer der det kreves optimale korrosjonsbestandige komponenter, men også for behovsproduksjon av reservedeler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-print til kaffen

Replique og Miele kunngjør partnerskap for å 3D-printe tilbehør. Repliques sikre 3D-printplattform er integrert i Mieles nettbutikk, noe som muliggjør f.eks. produksjon i så lite som ett eksemplar, og rask og kostnadseffektiv tilgang til markedet.

Publisert av: