"Stolte over å være først på markedet"

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 28 april 2021
Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing, sier at han er stolt over å kunne lansere komponenter produsert av Osprey 2507. Foto: Pressebilde (collage)

Sandvik og Beamit lanserer nå komponenter som er 3D-printet med Osprey 2507, en super duplekslegering i rustfritt stål. Siden materialet er korrosjonsbestandig og veldig holdbart, er delene egnet for bruk i for eksempel offshoreindustrien.

– Vi er stolte over å kunne si at Sandvik er den første som tilbyr 3D-printede komponenter i super dupleks på markedet, sier Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing.

Sandvik har i mange år utviklet dupleksstål. Ifølge selskapet har interessen for jernbaserte og korrosjonsbestandige materialer økt de siste årene, ikke minst i offshore- og maritim industri, der kravene til at komponentene skal være holdbare er ekstremt høye. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Bokser med metallpulveret Osprey 2507. Foto: Pressefoto

Egnet for produksjon av reservedeler
Produksjon med Osprey 2507 metallpulver betyr at komponentene er nesten tette (> 99,9 prosent) og sprekkefrie selv før etterbehandling. I følge Sandvik har Osprey 2507 et stort potensial i bransjer der det kreves optimale korrosjonsbestandige komponenter, men også for behovsproduksjon av reservedeler.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt