“Stolte over å være først på markedet”

Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing, sier at han er stolt over å kunne lansere komponenter produsert av Osprey 2507. Foto: Pressebilde (collage)

Sandvik og Beamit lanserer nå komponenter som er 3D-printet med Osprey 2507, en super duplekslegering i rustfritt stål. Siden materialet er korrosjonsbestandig og veldig holdbart, er delene egnet for bruk i for eksempel offshoreindustrien.

– Vi er stolte over å kunne si at Sandvik er den første som tilbyr 3D-printede komponenter i super dupleks på markedet, sier Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing.

Sandvik har i mange år utviklet dupleksstål. Ifølge selskapet har interessen for jernbaserte og korrosjonsbestandige materialer økt de siste årene, ikke minst i offshore- og maritim industri, der kravene til at komponentene skal være holdbare er ekstremt høye. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Bokser med metallpulveret Osprey 2507. Foto: Pressefoto

Egnet for produksjon av reservedeler
Produksjon med Osprey 2507 metallpulver betyr at komponentene er nesten tette (> 99,9 prosent) og sprekkefrie selv før etterbehandling. I følge Sandvik har Osprey 2507 et stort potensial i bransjer der det kreves optimale korrosjonsbestandige komponenter, men også for behovsproduksjon av reservedeler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: