“Stolte over å være først på markedet”

Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing, sier at han er stolt over å kunne lansere komponenter produsert av Osprey 2507. Foto: Pressebilde (collage)

Sandvik og Beamit lanserer nå komponenter som er 3D-printet med Osprey 2507, en super duplekslegering i rustfritt stål. Siden materialet er korrosjonsbestandig og veldig holdbart, er delene egnet for bruk i for eksempel offshoreindustrien.

– Vi er stolte over å kunne si at Sandvik er den første som tilbyr 3D-printede komponenter i super dupleks på markedet, sier Mikael Schuisky, VP og Business Unit Manager i Sandvik Additive Manufacturing.

Sandvik har i mange år utviklet dupleksstål. Ifølge selskapet har interessen for jernbaserte og korrosjonsbestandige materialer økt de siste årene, ikke minst i offshore- og maritim industri, der kravene til at komponentene skal være holdbare er ekstremt høye. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Bokser med metallpulveret Osprey 2507. Foto: Pressefoto

Egnet for produksjon av reservedeler
Produksjon med Osprey 2507 metallpulver betyr at komponentene er nesten tette (> 99,9 prosent) og sprekkefrie selv før etterbehandling. I følge Sandvik har Osprey 2507 et stort potensial i bransjer der det kreves optimale korrosjonsbestandige komponenter, men også for behovsproduksjon av reservedeler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


David får en tvilling

En 3D-printet kopi av Michelangelos “David”, ble avduket i begynnelsen av mai 2021 som midtpunktet i Italia-paviljongen på (den forsinkede) verdensutstillingen Expo 2020 som blir arrangert av Dubai i De forente arabiske emirater.

Publisert av: 

Sculpteos rapport om bransjen

Vi har tidligere tatt en titt på hvordan det står til i bransjen i rapporter fra HP, PLM Group, Wohlers og Ultimaker. Nå er Sculpteo ute med en ny rapport om ståa i additiv tilvirkning og konkluderer med at det har skjedd en økning til tross for pandemien og at produksjonsmetoden blir stadig mer anerkjent i industrien.

Publisert av: