3D-printet elsparkesykkel

El-sparkesykkelen kan individtilpasses, blant annet etter førerens høyde og vekt. Foto: Pressebilde

Det amerikanske selskapet Scotsman slipper nå det de mener er verdens første helt 3D-printede elektriske sparkesykkel laget med en komplett ramme i karbonfiberkompositt. Den er utviklet i samarbeid med Arevo.

Fra før av finnes det el-sparkesykler som har komponenter laget av karbonfiberkompositt, men Scotsmans nye flaggskipmodell består utelukkende av det lette materialet. Såvel rammen samt styret, styrestammen og stigbrettet er laget av karbonfiberkompositt. Valg av materiale gjør sykkelen støtsikker samtidig som den er lett.

Teknologi- og 3D-printselskapet Arevo, som i likhet med Scotsman er basert i Silicon Valley i California står bak den avanserte teknologien. Det muliggjør en individuell tilpasning der hver ramme kan skreddersys etter eierens høyde, vekt, kjørestilling og arm- og benlengde.

Doble motorer og hurtigladende batterier
Den elektriske sparkesykkelen har også en rekke avanserte funksjoner. Som at den kan utstyres med doble motorer med totalt 2000 watt, et dobbelt regenerativt bremsesystem, patenterte komposittdempere og plass til doble, hurtigladende batterier for ekstra lang kjøretid. Batteriet kan også brukes som en nødlader for mobiltelefonen eller datamaskinen. Den elektriske sparkesykkelen er koblet til via GPS og mobilnettverket, noe som gjør det mulig å finne den uansett hvor den er, og låse den opp automatisk. Den har til og med innebygd kamera på styret.

Målgruppen for den elektriske scooteren er ifølge Scotsman blant annet bypendleren som ønsker et alternativt transportmiddel. Den selges for $ 2999 med levering fra desember 2021.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *