Fire nye materialer fra 3D Systems skal revolusjonere avansert produksjon

En rekke med 3D Systems modulære “Figure 4” printere. Foto via 3D Systems

3D-printerprodusenten 3D Systems har lagt til fire nye “Figure 4”-harpiksvarianter i sin materialportefølje som de hevder vil “revolusjonere avansert produksjon.”

De nye Figur 4-materialene er “High Temp 150C FR Black”, “Tough 65C Black”, “Tough 60C White” og “Rigid Grey”, og disse har enten forbedret flammehemming, styrke eller biokompatibilitet, noe som gjør dem velegnet til en rekke sluttbruks- og prototyping applikasjoner innen forbrukerelektronikk, bilindustri, helsetjenester, industri og luftfart.

–Disse siste forbedringene i figur 4-porteføljen hjelper kundene våre med å produsere deler som ikke bare forbedrer ytelsen, men også forbedrer produktiviteten, sier Edwin Hortelano, Senior VP of Materials Engineering & Development i 3D Systems. –Kombinasjonen av materialer, 3D-printing, programvare og dyp applikasjonsekspertise gjør at 3D Systems kan levere bransjeledende AM-løsninger, hevder han.

3D Systems har utviklet et flammehemmende og halogenfritt materiale med den nye “High Temp 150C FR Black”-iterasjonen til sin Figure 4 harpiks. Den ultrastive polymeren sies å ha utmerket overflatekvalitet mens den gir svært nøyaktige deler, og den er også sertifisert for bruk innen krevende elektronikk- og romfart.

Ved en tykkelse på 2 mm eller 3 mm er “High Temp 150C FR Black” UL94 V0-klassifisert for å produsere elektriske komponenter som deksler og hylser for kretskort (PCB). Materialet kan distribueres for å produsere flyelementer i kabinene som deksler eller paneler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: