Fisker etter suksess med plantebasert laks

Røkt “laks” 3D-printet av Revo Foods. Foto: Pressebilde

Den ser ut som laks, og ifølge produsenten smaker den akkurat som laks. Ved hjelp av additiv tilvirkning har østerrikske Revo Foods utviklet plantebaserte fiskeprodukter som nå vil bli lansert på det europeiske markedet.

Revo Foods ble grunnlagt i Wien i 2020. Selskapets mål er å utvikle produkter som ligner på laks og tunfisk, men som er helt plantebaserte og laget av erteprotein, algeekstrakt og fiber. Disse produktene bør være bedre ikke bare for helsen, men også for miljøet, da de ikke fører til overfiske eller inntak av farlige tungmetaller som kvikksølv og PCB.

“Fisken” er produsert i en 3D-printer beregnet for mat. Denne produksjonsmetoden vil gjenskape både utseendet og teksturen til det originale produktet. I følge Revo Foods skal det ikke være mulig å skille produktene deres fra originalen.

Så langt har selskapet lansert to produkter i hjemlandet: en røkt laks og et smørbart laksepålegg. Disse vil nå bli markedsført i hele Europa.

Sortimentet med røkt laks og smørbart pålegg. Foto: Pressbild

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: