Fisker etter suksess med plantebasert laks

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 5 mai 2021
Røkt «laks» 3D-printet av Revo Foods. Foto: Pressebilde

Den ser ut som laks, og ifølge produsenten smaker den akkurat som laks. Ved hjelp av additiv tilvirkning har østerrikske Revo Foods utviklet plantebaserte fiskeprodukter som nå vil bli lansert på det europeiske markedet.

Revo Foods ble grunnlagt i Wien i 2020. Selskapets mål er å utvikle produkter som ligner på laks og tunfisk, men som er helt plantebaserte og laget av erteprotein, algeekstrakt og fiber. Disse produktene bør være bedre ikke bare for helsen, men også for miljøet, da de ikke fører til overfiske eller inntak av farlige tungmetaller som kvikksølv og PCB.

«Fisken» er produsert i en 3D-printer beregnet for mat. Denne produksjonsmetoden vil gjenskape både utseendet og teksturen til det originale produktet. I følge Revo Foods skal det ikke være mulig å skille produktene deres fra originalen.

Så langt har selskapet lansert to produkter i hjemlandet: en røkt laks og et smørbart laksepålegg. Disse vil nå bli markedsført i hele Europa.

Sortimentet med røkt laks og smørbart pålegg. Foto: Pressbild

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team