3D-print til kaffen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 23 juni 2021
Eksklusivt 3D-printet tilbehør fra Miele, kaffeklemmer i to forskjellige størrelser, separator og borehull-renser i materialet glykolmodifisert polyetylen terephthalat (PETG). Illustrasjon: Miele.

Replique og Miele kunngjør partnerskap for å 3D-printe tilbehør. Repliques sikre 3D-printplattform er integrert i Mieles nettbutikk, noe som muliggjør f.eks. produksjon i så lite som ett eksemplar, og rask og kostnadseffektiv tilgang til markedet.

Realiserer en visjon om 3D-printet tilbehør
Det var i mai 2020 at Miele startet sitt 3D4U-prosjekt for å gi kundene gratis design av 3D-printbart tilbehør som de kunne printe ferdig selv. Etterspørselen viste seg såpass høy etter disse at foretaket fikk idé om å tilby slike produkter også til de kundene som ikke har egne 3D-printere. Med Replique blir denne revolusjonerende ideen nå en skalerbar forretningsmodell. Fysisk tilbehør trenger ikke lenger å oppbevares i store mengder på et lager. I stedet lagres designene i et digitalt varelager og produseres på forespørsel ved hjelp av de nyeste teknologiene for 3D-utskrift. Fra og med tre tilbehør i Miele-nettbutikken – kaffeklemmen, borehullsrenseren og en separatoren som er støvsugertilbehør – kan produsenten av husholdningsapparater utvide produktporteføljen sin.

–Miele og Replique er to pionerer i sine bransjer som tar tjenestene fra 3D4U til et nytt nivå, sier David Buhl, Manager Innovation Management Miele Room Care.

De tyske selskapene Miele og Replique har inngått et partnerskap, der Replique bidrar med sin teknologi til å printe eksklusivt tilbehør til Mieles husholdningsapparater. Replique har ifølge vilkårene i avtalen fått enerett til å produsere og sende 3D-printe tilbehør av høy kvalitet fra Miele ved hjelp av det desentraliserte produksjonsnettverket.

Replique og BASF 3D Printing Solution (under merket Forward AM) er de første som implementerer en Good Manufacturing Practice (GMP) for 3D-printing av polymerdeler for matkontakt. Ved konstant overvåking av alle produksjonsprosessene digitalt, oppfyller Replique de høye kvalitetsstandardene som Miele har satt.

Miele kan nå lansere nye produkter med Replices 3D-printplattform. Takket være muligheten for digital lagring og produksjon på forespørsel får Miele fleksibilitet til å tilby kundene nytt tilbehør raskt og kostnadseffektivt om det så skal produseres bare ett enkelt eksemplar. Med Repliques end-to-end-løsning har Miele fordeler av en enkel prosessintegrasjon som forbinder eksisterende bestillings- og e-handelsløsninger, automatisk ordrebehandling og ekspertkunnskap innen 3D-utskrift i industriell kvalitet.

Sertifiserte 3D-printprosesser
Ved å kvalifisere utskriftsprosessene i samsvar med de nødvendige spesifikasjonene, oppfyller Replique Mieles kvalitetsstandarder. I tillegg sertifiseres kaffeklemmen for kontakt med mat ved å gi en produksjonsprosess i samsvar med GMP-policyen.

–Sertifiseringsprosesser i 3D-printing er et komplekst tema som ennå ikke har blitt vurdert innen matvaregodkjenning. I samarbeid med vår partner Forward AM er vi den første leverandøren av 3D-printløsninger som implementerer en 3D-printprosess i henhold til GMP, og kan derfor garantere høy prosesspålitelighet , sier Dr. Max Siebert, medstifter av Replique.

Miele setter stor pris på det komplette tjenestetilbudet. –Så langt har konkurrerende selskaper bare tilbudt fragmenterte løsninger, hevder David Buhl. –Replique er den eneste partneren som har inngående kunnskap om hele prosessen og det rette nettverket som tilbyr en total løsning. Deres forretningsmodell er skalerbar, og vi forventer å utvide virksomheten vår i Tyskland, Europa eller til og med over hele verden på kort tid, avslutter Buhl.

Replique og Miele planlegger å utvide produktserien på plattformen allerede i år.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682