CELLINK vokser videre og får patent på bioblekk

Illustrasjon: Discover Echo

Den svenske bioprinter-produsenten CELLINK vokser videre via oppkjøp. Nå har de inngått avtale om å erverve mikroskopforetaket Discover Echo Inc. Samtidig har CELLINK fått patent i Europa på sin celluslosebaserte blekk-teknologi.

Discover Echo er et innovativt og revolusjonerende amerikansk selskap som fokuserer på utvikling, produksjon og salg av patenterte og roterende hybridmikroskoper som enkelt kan endres mellom oppreist og invertert, og som med  dette kombinerer funksjonaliteten til flere instrumenter i ett.

–Mikroskopmarkedet gjennomgår en massiv omvelting, og vi er veldig glade for å lede veien videre sammen med Discover Echo, sier Erik Gatenholm, administrerende direktør CELLINK. –Med denne strategiske anskaffelsen av Discover Echo styrker vi ytterligere vår posisjon i segmentet Biovitenskap. Med Discover Echos revolusjonerende mikroskopteknologi og banebrytende produktlinje kompletterer vi våre eksisterende biokonvergens-produkter videre og mottar sterke kryssalgs-synergier. Vi kombinerer vår sterke vekstagenda med banebrytende teknologi for å forbedre helsen over hele verden. CELLINK er i dag det ledende selskapet i verden som tilbyr det mest komplette tilbudet innen biokonvergens. Oppkjøpet illustrerer ytterligere vår visjon og misjon om å være den komplette løsningsleverandøren for våre kunder innen vevsteknologi, utvikling av cellelinjer, multi-omics og diagnostikk, avslutter Gatenholm.

Discover Echo har forbedret brukervennligheten til mikroskopene sine ved å erstatte tradisjonelle okularer med berøringsskjermer med ultrahøy oppløsning og tilby et unikt program som fremmer arbeidsflyten for å hente, dele og analysere bilder. Discover Echo forventer å styrke produktporteføljen ytterligere i nær fremtid for å få enda sterkere synergier med eksisterende produkter innen CELLINK-konsernet.

–Vi er veldig stolte av produktene våre og tilbyr våre kunder de mest fremtidsrettede instrumentene på markedet, sier Eugene Cho, grunnlegger og administrerende direktør i Discover Echo. –I selskapets unge historie har vi allerede etablert en sterk markedsposisjon. Dette er oppnådd takket være vårt dedikerte team som kontinuerlig har drevet vår lidenskap for å omdefinere mikroskoper. og bildebehandling for våre kunder. Vi er veldig glade for å være en del av CELLINK. Sammen vil vi fortsette å revolusjonere markedet for levende cellebehandling og analyse, samt levere på konsernets visjon om å skape og omdefinere fremtidens medisin, sier Cho.

Oppkjøpet er i tråd med CELLINKs kommersielle biokonvergensstrategi, som kompletterer CELLINKs produkttilbud gjennom banebrytende og revolusjonerende produkter som brukes i akademia og industrilaboratorier over hele verden. Discover Echo vil fortsette som et uavhengig selskap og være en del av CELLINKs forretningsområde Biosciences.

Europa-patent på cellulosebasert bioblekk
29. juni ble det også kunngjort at CELLINK har fått patent på sin unike cellulosebaserte bioblekk-teknologi som muliggjør bioprinting av flere celletyper for vevsteknologi og regenerativ medisin. Patentbeskyttelse gjelder det europeiske markedet, et av CELLINKs viktigste markeder.

Patentet som er innvilget av det europeiske patentverket viser til at blekket er en nyhet som viser innovasjonshøyde og industriell anvendelighet. Denne teknologien brukes i CELLINKs første universelle bioblekk, CELLINK® Bioink, som har utvidet seg til CELLINK Universal Bioink-serien (CELLINK® RGD, CELLINK® FIBRIN, CELLINK® SKIN, CELLINK® BONE og CELLINK® LAMININKs), designet for å utvide muligheter med bioprinting av vev.

I juni 2020 mottok selskapet tilsvarende patentbeskyttelse i det amerikanske markedet.

For forskning som involverer bioprinting av celler som fibroblaster, stamceller, retinalceller, kondrocytter, osteoblaster, lungekreftceller og leverkreftceller, tilbyr dette brukervennlige og biokompatible CELLINK bioblekk under bioprinting-prosessen. Dette har blitt bevist av mange forskere som arbeider med bioprintet hud, flercellede, brusk, bein- og/eller kreftvevsmodeller for legemiddeltesting og forskning innen regenerativ medisin.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: