mandag 16 mai – uke 20
Den svenske bioprinter-produsenten CELLINK vokser videre via oppkjøp. Nå har de inngått avtale om å erverve mikroskopforetaket Discover Echo Inc. Samtidig har CELLINK fått patent i Europa på sin celluslosebaserte blekk-teknologi.
Discover Echo er et innovativt og revolusjonerende amerikansk selskap som fokuserer på utvikling, produksjon og salg av patenterte og roterende hybridmikroskoper som enkelt kan endres mellom oppreist og invertert, og som med dette kombinerer funksjonaliteten til flere instrumenter i ett.
–Mikroskopmarkedet gjennomgår en massiv omvelting, og vi er veldig glade for å lede veien videre sammen med Discover Echo, sier Erik Gatenholm, administrerende direktør CELLINK. –Med denne strategiske anskaffelsen av Discover Echo styrker vi ytterligere vår posisjon i segmentet Biovitenskap. Med Discover Echos revolusjonerende mikroskopteknologi og banebrytende produktlinje kompletterer vi våre eksisterende biokonvergens-produkter videre og mottar sterke kryssalgs-synergier. Vi kombinerer vår sterke vekstagenda med banebrytende teknologi for å forbedre helsen over hele verden. CELLINK er i dag det ledende selskapet i verden som tilbyr det mest komplette tilbudet innen biokonvergens. Oppkjøpet illustrerer ytterligere vår visjon og misjon om å være den komplette løsningsleverandøren for våre kunder innen vevsteknologi, utvikling av cellelinjer, multi-omics og diagnostikk, avslutter Gatenholm.
Discover Echo har forbedret brukervennligheten til mikroskopene sine ved å erstatte tradisjonelle okularer med berøringsskjermer med ultrahøy oppløsning og tilby et unikt program som fremmer arbeidsflyten for å hente, dele og analysere bilder. Discover Echo forventer å styrke produktporteføljen ytterligere i nær fremtid for å få enda sterkere synergier med eksisterende produkter innen CELLINK-konsernet.
–Vi er veldig stolte av produktene våre og tilbyr våre kunder de mest fremtidsrettede instrumentene på markedet, sier Eugene Cho, grunnlegger og administrerende direktør i Discover Echo. –I selskapets unge historie har vi allerede etablert en sterk markedsposisjon. Dette er oppnådd takket være vårt dedikerte team som kontinuerlig har drevet vår lidenskap for å omdefinere mikroskoper. og bildebehandling for våre kunder. Vi er veldig glade for å være en del av CELLINK. Sammen vil vi fortsette å revolusjonere markedet for levende cellebehandling og analyse, samt levere på konsernets visjon om å skape og omdefinere fremtidens medisin, sier Cho.
Oppkjøpet er i tråd med CELLINKs kommersielle biokonvergensstrategi, som kompletterer CELLINKs produkttilbud gjennom banebrytende og revolusjonerende produkter som brukes i akademia og industrilaboratorier over hele verden. Discover Echo vil fortsette som et uavhengig selskap og være en del av CELLINKs forretningsområde Biosciences.
Europa-patent på cellulosebasert bioblekk
29. juni ble det også kunngjort at CELLINK har fått patent på sin unike cellulosebaserte bioblekk-teknologi som muliggjør bioprinting av flere celletyper for vevsteknologi og regenerativ medisin. Patentbeskyttelse gjelder det europeiske markedet, et av CELLINKs viktigste markeder.
Patentet som er innvilget av det europeiske patentverket viser til at blekket er en nyhet som viser innovasjonshøyde og industriell anvendelighet. Denne teknologien brukes i CELLINKs første universelle bioblekk, CELLINK® Bioink, som har utvidet seg til CELLINK Universal Bioink-serien (CELLINK® RGD, CELLINK® FIBRIN, CELLINK® SKIN, CELLINK® BONE og CELLINK® LAMININKs), designet for å utvide muligheter med bioprinting av vev.
I juni 2020 mottok selskapet tilsvarende patentbeskyttelse i det amerikanske markedet.
For forskning som involverer bioprinting av celler som fibroblaster, stamceller, retinalceller, kondrocytter, osteoblaster, lungekreftceller og leverkreftceller, tilbyr dette brukervennlige og biokompatible CELLINK bioblekk under bioprinting-prosessen. Dette har blitt bevist av mange forskere som arbeider med bioprintet hud, flercellede, brusk, bein- og/eller kreftvevsmodeller for legemiddeltesting og forskning innen regenerativ medisin.
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 6. mai, 2022
GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Siden 2016 har IM-initiativet Humanium Metal forvandlet ulovlige våpen til nyttige gjenstander og kunstgjenstander hvor inntektene har gått til personer som er rammet av vold med våpen. Nå tas neste steg på denne reisen mot en fredeligere verden – med 3D-printede joggesko.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
Bærekraftig design og produksjon er et hett tema og noe som påvirker alle bransjer, fra mote og møbler, til pumper og maskindeler. Her får du tre tips å tenke på når du skal analysere livssyklusen til ditt produkt.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige