Fargemåling for 3D-printing

Det italienske selskapet Barbieri Electronic har utviklet et fargemåleinstrument – et såkalt spektrofotometer – for 3D-printing, som skal brukes av det tyske grafiske forskningsinstituttet Fogra.

Fogra Research Institute for Media Technologies kjører for øyeblikket prosjektet “ColorMod 3D”, som varer til 30. september 2021. Hensikten er å undersøke fullfargekomponenter 3D-printet med enten Polyjet eller Multijet fusion teknologien.

Barbieri Electronics produktutviklere og ingeniører har utviklet et spektrofotometer som er spesielt tilpasset 3D-printing, en Spectro LFP qb-enhet med modifisert optikk for å måle prøver laget i en 3D-printer. Et spektrofotometer er et måleinstrument som brukes til å måle den spektrale sammensetningen av farger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *