Fargemåling for 3D-printing

Det italienske selskapet Barbieri Electronic har utviklet et fargemåleinstrument – et såkalt spektrofotometer – for 3D-printing, som skal brukes av det tyske grafiske forskningsinstituttet Fogra.

Fogra Research Institute for Media Technologies kjører for øyeblikket prosjektet “ColorMod 3D”, som varer til 30. september 2021. Hensikten er å undersøke fullfargekomponenter 3D-printet med enten Polyjet eller Multijet fusion teknologien.

Barbieri Electronics produktutviklere og ingeniører har utviklet et spektrofotometer som er spesielt tilpasset 3D-printing, en Spectro LFP qb-enhet med modifisert optikk for å måle prøver laget i en 3D-printer. Et spektrofotometer er et måleinstrument som brukes til å måle den spektrale sammensetningen av farger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: