Gir løfter om raskere etterbehandling

Density 2021 Gen II er tilgjengelig fra sommeren 2021.

Den svenske produsenten Wematter slipper nå en oppgradert utgave av rengjøringssystemet til Gravity. Density 2021 Gen II skal unngå flaskehalser i produksjonen ved å redusere tiden for etterbehandling med hjelp av vannspyling og bearbeidelse med trykkluft.

I slutten av 2020 slapp det svenske firmaet Wematter “Gravity”, et økosystem for additiv tilvirkning med SLS-teknikk. Siden da har systemet blitt komplettert med en enhet for kammerregulering, “Atmosphere”. Og nå kommer det altså ytterligere en oppdatering gjennom lanseringen av andre generasjons rengjøringsstasjon.

Density benyttes blant annet for å etterbehandle pulverbaserte 3d-utskrifter med hjelp av kun høytrykksvann. En skånsom metode sammenliknet med andre blåseteknikker som ikke påvirker overflatesktrukturen i samme utstrekning. Det er også mulig å bytte til trykkluft for å gjøre tørkeprosessen raskere.

Etter vannspyling og tørking med trykkluft er 3d-utskriftene klare for bruk.

Reduserer etterbehandlingstiden vesentlig
Ifølge Wematter kan etterbehandlingstiden reduseres med opp til 83 prosent, fra en time til ti minutter per runde med 3d-utskrifter.

– Mangesidigheten gjør Density 2021 Gen II til det selvsagte valget for etterbehandling til 3d-printere, uansett om det dreier seg om å rengjøre pulver i segmentet PBF (Powder Bed Fusion), fjerne voks fra en polyjet-utskrift eller løsne lettløselig støttestruktur som for eksempel polyvinylakrylat fra en FDM-utskrift, sier Robert Kniola fra Wematter i en pressemelding.

Nyhetene med Density 2021 Gen II er blant annet en ergonomisk beskyttelsesluke med en kuppel av slagfast glass som åpnes forfra, et større kammervolum som gir økt vannkapasitet, integrert trykkluft og hansker i en ny posisjon og med en ny form. Dessuten har den et helstøpt rengjøringskammer med kontinuerlige sveipende flater samt et avfuktingssystem for et mer klinisk miljø.

Density 2021 Gen II er tilgjengelig fra sommeren 2021.

 

 

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: