IBM og Ricoh samarbeider for å gjøre anatomimodeller lettere tilgjengelig

IConnect Access 3D-modellvisningen. Foto via IBM.

IBM Watson Health, som er helsepleiedelen av teknologigiganten IBM har lansert den nyeste versjonen av IBM iConnect Access, selskapets diagnostiske og medisinske image utvekslingsplattform.

Etter å ha nylig samarbeidet med Ricoh USA, har IBM integrert grunnlaget for en fremtidig 3D-utskriftsfunksjon i sin oppdaterte plattform. Spesielt vil brukere av IBM iConnect Access snart kunne 3D-printe naturtro anatomiske modeller ved hjelp av pasientmedisinske bildedata direkte fra selve plattformen.

IBM iConnect Access ble lansert i 2008 og er en helt nettbasert plattform designet for å gjøre det mulig for helsepersonell å samle, få tilgang til og utveksle medisinske bildedata for sine pasienter. Programvaren er tilgjengelig når som helst fra en nettleser, og er beregnet på å effektivisere samarbeidet mellom leger, utvidede omsorgsteam og til og med tredjeparts-team.

Ifølge partnerne er den fellesutviklede end-to-end-funksjonen endelig ment å gjøre 3D-printteknologi mer tilgjengelig for helsesektoren, samtidig som prosessen med å generere 3D-printede anatomiske modeller forenkles. IBM og Ricoh har til hensikt å videreutvikle denne funksjonen i nær fremtid, hvor helsepersonell vil kunne 3D-skrive ut anatomiske modeller direkte fra selve plattformen.

Verdien av 3D-printede anatomiske modeller
I helsevesenet har additiv tilvirkning økt bruk i alt fra anatomiske modeller til medisinske implantater og kirurgiguider. Mange medisinske sentre og sykehus har til og med egne 3D-printanlegg.

Spesielt de anatomiske modellene blir enda mer verdifulle når de kombineres med 3D-skanning og røntgenteknologier, ettersom de kan gi et langt mer tilgjengelig og individualisert alternativ til døde kropper. Ved å 3D-printe disse modellene og studere tilfeller med et håndgripelig, livaktig verktøy, kan kirurger bedre forberede seg på kommende invasive operasjoner, øke behandlingssuksessraten og redde liv.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: