Stratasys: Ny produktlansering med fokus på design

Anders Brask, administrerende direktør i Protech Nordics, og Stratasys nye J35 Pro, som kan plasseres direkte på arbeidsbenken og har lave investeringskostnader. Foto: Pressebilde

Stratasys hadde en stor lansering tidligere i år med tre 3D-printersystemer. Nå er det tid for ytterligere lanseringer. Denne gangen er det to nye PolyJet 3D-printere og to programvarer, rettet mot produktdesignere.

De nye produktene er spesielt utformet for selskaper som jobber med iterative designprosesser av blant annet forbruksvarer, forbrukerelektronikk, utdanning, kjøretøy, luftfart og medisintekniske produkter.

– Med disse nye 3D-printerne og programvaren kan designere raskt og effektivt utvikle emballasjeprototyper med en bemerkelsesverdig realisme som skiller seg ut mot annen 3D-utskriftsteknologi jeg noensinne har sett, sier Anders Brask, administrerende direktør i Protech Nordics, i en pressemelding.

Realistiske fullfargemodeller
På maskinvaresiden er J35 Pro den første kompakte 3D-skriveren på skrivebordet som har multimediafunksjoner. Med J35 Pro kan du lage konseptmodeller i full gråtoneskala med høy kvalitet og detaljerte teksturer. Maskinen kan også trykke flere deler i opptil tre forskjellige materialer samtidig, i en og samme omgang.

Den andre nye skriveren, J55 Prime, er en videreutvikling av J55-modellen. Den kan skrive ut flere moderne materialer som brukes i konseptmodellering. J55 Prime kan lage virkelighetstro fullfargemodeller med komplekse detaljer og hulrom, i alt fra gjennomsiktige til harde og myke detaljer. På materialsiden kan du velge fra et bredt spekter, som gummilignende Elastico og sterke digital ABS, men også DraftGrey som er egnet for raske og rimelige iterasjoner i begynnelsen av designprosessen.

Detaljer printet i en J35 Pro. Foto: Pressebilde

Legger inn hulrom og væsker
Når det gjelder den nye programvaren, handler det delvis om en ny programvaremodul som er tilgjengelig i GrabCAD Print. Programmet for emballasjedesign gjør det enkelt for designeren å lage prototyper i farger med teksturer, gjennomsiktighet og fleksibilitet. Det er mulig å lage detaljer med ekstremt tynne linjer, for eksempel lesbar tekst på etiketter. Programmet er kompatibelt for utskrift med J8 Prime, J7 Series og J55 Prime.

Stratasys fortsetter å legge inn ny funksjonalitet i sin GrabCAD Print programvare.

Endelig presenteres PolyJet Research Package, som vil bli utgitt i september 2021. Den er rettet mot akademikere som ønsker mer kontroll over sine utskrifter med PolyJet-teknologi. Programvaren betyr blant annet at du kan legge inn gjenstander, hulrom og væsker i utskriftene.

Prototyper av Cups-emballasje i fullfarger, printet med Stratasys PolyJet teknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: