Utvider sortimentet med metallprinter

“Systemene vil gi helt nye muligheter for den tilvirkende industrien når det gjelder 3D-printing i metall,” sier Daniel Ljungstig, administrerende direktør i 3DVerkstan. Foto: Pressebilde

3DVerkstan har inngått et samarbeid med Meltio og vil være distributør for deres metallprintersystem i Norden. Meltios printere bruker en prosess med sveisetråd, såkalt Wire-Powder Laser Metal Deposition (WP-LMD).

Samarbeidet betyr at 3DVerkstan vil spille en nøkkelrolle i distribusjonen og supporten av Meltios 3D-printerløsninger som en offisiell salgspartner i det nordiske markedet, ifølge en pressemelding.

– Vi er veldig glade og stolte over samarbeidet med Meltio, som er verdensledende innen innovasjon for additiv tilvirkning. Systemene vil gi helt nye muligheter for produksjonsindustrien når det gjelder 3D-printing i metall, og vi ser frem til mange spennende prosjekter og installasjoner sammen med kunder og partnere, sier Daniel Ljungstig, administrerende direktør i 3DVerkstan.

3DP Norge har tidligere omtalt Meltio M450-printeren i forbindelse med at den ble presentert på Formnext i 2019.

Printer med to materialer samtidig
Meltio utvikler maskinvareløsninger for 3D-printing i metall for industrielle applikasjoner. WP-LMD er en DED-prosess, Directed Energy Deposition, hvor høyeffektiv laser smelter tråd og pulver med høy presisjon. Ifølge produsenten er prosessen med sveisetråd den sikreste, mest fleksible og rimeligste råvaren i additiv tilvirkning på markedet.

Meltio M450-printeren er utstyrt med et kraftig printhode som gjør det mulig å printe med to forskjellige materialer samtidig, eller med både tråd og pulver samtidig for å produsere nye legeringer. I tillegg til selve 3D-printeren er det muligheter for å tilpasse systemet med CNC-integrasjon for hybridproduksjon eller robotintegrasjon for store komponenter.

Meltio M450 har et kraftig printhode som kan printe med to forskjellige materialer samtidig. Foto: Pressebilde

Flere ulike materialer
Meltio M450 kan håndtere flere forskjellige typer materialer, som rustfritt stål, titan, inconel og karbonstål. Ved slutten av 2021 forventes også kobber og en aluminiumslegering å lanseres for systemet.

Planen er at 3DVerkstan skal bygge opp et økosystem for Meltios teknologi i Norden, blant annet gjennom samarbeid med forskningsinstitutter, teknologisentre, forhandlere av verktøymaskiner, robotintegratorer, utdanning og industri.

Deler som er printet med Meltio M450. Foto: Pressebilde.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: