Ny trendrapport fastslår viktigheten av additiv tilvirkning i den digitale omstillingen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 13 august 2021
HP og 3dbpm forskningsrapport viser at additiv tilvirkning er viktig i industriens overgang til det digitale. Foto: Vicens Gimenez/HP

HP har sammen med 3dbpm Research undersøkt trendene innen additiv tilvirkning og utgitt dette i en rapport med tittelen «HP AM Trends in EMEA Report». Rapporten viser blant annet at 3D-printing spiller en viktig rolle i den digitale transformasjonen av produksjonsindustrien.

3dbpm Research har spurt en rekke produksjonsselskaper i forskjellige størrelser med fokus på fem sentrale markeder i Europa: Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. I tillegg er det komplettert med informasjon fra selskaper i Benelux-landene. Studien ble utført i løpet av mai til juni 2021.

Nesten alle respondentene, 96 prosent, mener at additiv tilvirkning gjør det mulig å få produktet raskere til markedet. Alle respondentene oppgir at de innser viktigheten av å øke tempoet i digitalisering av produksjonen. En viktig drivkraft for dette er å kunne lage produkter på forespørsel, for 70 prosent er dette den primære drivkraften. En annen drivkraft er å skape mer bærekraftige arbeidsflyter.

Halvparten produserer komplette sluttprodukter
Videre viser studien at 83 prosent bruker 3D-printing for å produsere kommersielle produkter, og halvparten svarer at de bruker AM -teknologi for å produsere komplette sluttprodukter.

Det er stor optimisme for fremtiden. En stor andel, 63 prosent, oppgir at de kommer til å investere mellom 100 000 euro og en million euro i digitalisering i året som kommer. 95 prosent tror at bruken av additiv tilvirkning vil fortsette å øke i fremtiden.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch