Ny trendrapport fastslår viktigheten av additiv tilvirkning i den digitale omstillingen

HP og 3dbpm forskningsrapport viser at additiv tilvirkning er viktig i industriens overgang til det digitale. Foto: Vicens Gimenez/HP

HP har sammen med 3dbpm Research undersøkt trendene innen additiv tilvirkning og utgitt dette i en rapport med tittelen “HP AM Trends in EMEA Report”. Rapporten viser blant annet at 3D-printing spiller en viktig rolle i den digitale transformasjonen av produksjonsindustrien.

3dbpm Research har spurt en rekke produksjonsselskaper i forskjellige størrelser med fokus på fem sentrale markeder i Europa: Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. I tillegg er det komplettert med informasjon fra selskaper i Benelux-landene. Studien ble utført i løpet av mai til juni 2021.

Nesten alle respondentene, 96 prosent, mener at additiv tilvirkning gjør det mulig å få produktet raskere til markedet. Alle respondentene oppgir at de innser viktigheten av å øke tempoet i digitalisering av produksjonen. En viktig drivkraft for dette er å kunne lage produkter på forespørsel, for 70 prosent er dette den primære drivkraften. En annen drivkraft er å skape mer bærekraftige arbeidsflyter.

Halvparten produserer komplette sluttprodukter
Videre viser studien at 83 prosent bruker 3D-printing for å produsere kommersielle produkter, og halvparten svarer at de bruker AM -teknologi for å produsere komplette sluttprodukter.

Det er stor optimisme for fremtiden. En stor andel, 63 prosent, oppgir at de kommer til å investere mellom 100 000 euro og en million euro i digitalisering i året som kommer. 95 prosent tror at bruken av additiv tilvirkning vil fortsette å øke i fremtiden.

Tags: , , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *