Ny trendrapport fastslår viktigheten av additiv tilvirkning i den digitale omstillingen

HP og 3dbpm forskningsrapport viser at additiv tilvirkning er viktig i industriens overgang til det digitale. Foto: Vicens Gimenez/HP

HP har sammen med 3dbpm Research undersøkt trendene innen additiv tilvirkning og utgitt dette i en rapport med tittelen “HP AM Trends in EMEA Report”. Rapporten viser blant annet at 3D-printing spiller en viktig rolle i den digitale transformasjonen av produksjonsindustrien.

3dbpm Research har spurt en rekke produksjonsselskaper i forskjellige størrelser med fokus på fem sentrale markeder i Europa: Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. I tillegg er det komplettert med informasjon fra selskaper i Benelux-landene. Studien ble utført i løpet av mai til juni 2021.

Nesten alle respondentene, 96 prosent, mener at additiv tilvirkning gjør det mulig å få produktet raskere til markedet. Alle respondentene oppgir at de innser viktigheten av å øke tempoet i digitalisering av produksjonen. En viktig drivkraft for dette er å kunne lage produkter på forespørsel, for 70 prosent er dette den primære drivkraften. En annen drivkraft er å skape mer bærekraftige arbeidsflyter.

Halvparten produserer komplette sluttprodukter
Videre viser studien at 83 prosent bruker 3D-printing for å produsere kommersielle produkter, og halvparten svarer at de bruker AM -teknologi for å produsere komplette sluttprodukter.

Det er stor optimisme for fremtiden. En stor andel, 63 prosent, oppgir at de kommer til å investere mellom 100 000 euro og en million euro i digitalisering i året som kommer. 95 prosent tror at bruken av additiv tilvirkning vil fortsette å øke i fremtiden.

Tags: , , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: