Renser automatisk tiloversblevet pulver

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 18 august 2021
Komponent som kjøres i DPS 1000. Foto: Pressebilde

Svenske Digital Metal lanserer nå DPS 1000, en etterbehandlingsstasjon for fjerning av restpulver etter metallprinting med binder jetting-teknologien. Det tyske forskningsinstituttet Frauenhofer har kjøpt det første DPS 1000 -systemet, ifølge en pressemelding.

For å kunne gå over til masseproduksjon med 3D-printing, kreves en stadig økende grad av automatisering, ikke minst når det gjelder etterbehandling. Å fjerne rester av pulver etter printingen er ofte en manuell og tidkrevende oppgave. Det er her DPS 1000 kommer inn i bildet. I følge Digital Metal er det verdens første kommersielle automatiserte enhet for fjerning av restpulver ved metallprinting med binder jetting.

Skal frigjøre tid
Frauenhofer investerer i et komplett printsystem hvor DPS 1000 inngår som en av komponentene. Hensikten er å lage ressurseffektive produkter for fremtiden.

– Metall binder jetting vil øke produktiviteten og presisjonen, samtidig som vi kan redusere kostnadene ved metallprinting, noe som åpner døren for serieproduksjon, sier Philipp Imgrund, leder for avdelingen for additive prosesser i Frauenhofer.

Han påpeker at prosessen med å fjerne restpulver tidligere har krevd mye manuelt arbeid og at investeringen derfor vil frigjøre tid og forbedre kvaliteten på delene. DPS 1000 har også en funksjon for manuell rengjøring, noe som gjør det mulig å fjerne det siste restpulveret for komplekse geometrier, etter at maskinen har passert komponenten.

 

Tekst Anja Degerholm
Oversettelse: Roger Stormo

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team