Renser automatisk tiloversblevet pulver

Komponent som kjøres i DPS 1000. Foto: Pressebilde

Svenske Digital Metal lanserer nå DPS 1000, en etterbehandlingsstasjon for fjerning av restpulver etter metallprinting med binder jetting-teknologien. Det tyske forskningsinstituttet Frauenhofer har kjøpt det første DPS 1000 -systemet, ifølge en pressemelding.

For å kunne gå over til masseproduksjon med 3D-printing, kreves en stadig økende grad av automatisering, ikke minst når det gjelder etterbehandling. Å fjerne rester av pulver etter printingen er ofte en manuell og tidkrevende oppgave. Det er her DPS 1000 kommer inn i bildet. I følge Digital Metal er det verdens første kommersielle automatiserte enhet for fjerning av restpulver ved metallprinting med binder jetting.

Skal frigjøre tid
Frauenhofer investerer i et komplett printsystem hvor DPS 1000 inngår som en av komponentene. Hensikten er å lage ressurseffektive produkter for fremtiden.

– Metall binder jetting vil øke produktiviteten og presisjonen, samtidig som vi kan redusere kostnadene ved metallprinting, noe som åpner døren for serieproduksjon, sier Philipp Imgrund, leder for avdelingen for additive prosesser i Frauenhofer.

Han påpeker at prosessen med å fjerne restpulver tidligere har krevd mye manuelt arbeid og at investeringen derfor vil frigjøre tid og forbedre kvaliteten på delene. DPS 1000 har også en funksjon for manuell rengjøring, noe som gjør det mulig å fjerne det siste restpulveret for komplekse geometrier, etter at maskinen har passert komponenten.

 

Tekst Anja Degerholm
Oversettelse: Roger Stormo

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *