STL-formatet er avleggs – mener Autodesk

STL-formatet er avleggs og her er grunnene til at du burde bruke 3MF. Det skriver de fra Autodesk i en ny artikkel.

I dataverden er STL-formatet utgammelt, ettersom det først ble utgitt i 1987 av 3D systems. STL-filer ble designet med tanke på additiv tilvirkning, og oversatte designdata, vanligvis NURBS- eller BREP-baserte, til et nett som 3D-printere skulle kunne tolke. Når vi tenker på denne sammenhengen gir det en god idé om hvorfor STL -format ble opprettet til å begynne med – det skulle oversette kurver og sammensatte overflater til maskindata, noe som eller ville være en astronomisk mengde kode å kjøre.

Noen mennesker opplever fremdeles fasetterte utskrifter av delene sine fordi STL tolker dataene dine og i hovedsak lager en faksimile av din del, og ikke en nøyaktig fremstilling. Har du noen gang lurt på hvorfor STL noen ganger kan være så mye som 10 ganger filstørrelsen til den originale filen din? Dette er fordi STL er en maskebasert arkitektur, som dermed ikke kan lagre informasjon som en matematisk representasjon. Derfor kan kun rå informasjon overføres. Dette er forklaringen på hvorfor de er så massive, upraktiske og ødeleggende for din geometri.

I tillegg inneholder STL ingen maskininformasjon, innstillinger for printing eller annen nyttig informasjon som trengs for å gjenskape filen. Som et resultat må vi legge ved STL filene en liste over produksjonsspesifikasjoner når vi jobber med et team eller en tredjepart for å få laget en del.
men hvis STL-formatet er så forferdelig, hvorfor bruker vi det? Det er tre svar:

⦁ STL er fortsatt standard filformat for mange brukere.
⦁ 3D-printere støtter bare mesh-baserte filer i sine lag.
⦁ Mange vet ikke om alternativene.

Inn kommer 3MF, et filformat utviklet av et konsortium av selskaper som jobber sammen for å fremme 3D-printmuligheter og teknologier.

Hva gjør 3MF -filer revolusjonerende og spesielle nok til å si farvel til STL-filene? Forbedringene som 3MF bringer til bordet, er tilsvarende å bytte fra BMP filer til PDF -filer. For det første inneholder 3MF -filer mer informasjon, inkludert enhetsinformasjon, farge- og teksturinformasjon for multijet-utskrifter, relativ posisjon i rommet og så mye mer. STL har ikke engang enheter! Selv om de inneholder så mye mer data, er 3MF-filer dessuten betydelig mindre enn STL-filer.


En 3MF-fil importeres til Fusion 360s mesh -arbeidsområde. Vær oppmerksom på at det ikke er noen enhets-fane i den høyre dialogboksen, fordi 3MF -filen allerede inneholder denne informasjonen.
3MF-filer bruker et menneskelig lesbart XML-basert format, slik at de kan lagre tonnevis med data om hva som må lages av maskinen uten å kreve tilhørende utskriftsinnstillinger i en egen fil. Du kan til og med åpne XML for å lese hva delen vil gjøre og modifisere koden direkte.

De samme dataene importert som en STL, bemerk at fargeinformasjonen mangler, og at dialogboksen krever at en enhetsstørrelse defineres av brukeren.

3MF gjør det også mulig å fange forekomster av deler, inkludert deres plassering. Når du bruker 3MF -format med SLS, kommer pakningsinformasjon, hvor mange kopier av delen som skal lages, og alle tidligere nevnte data i en enkelt fil. Dette reduserer feil og sikrer at alle med filen kan gjenta maskininnstillingene og delens geometri.

Siden 3MF-filer benytter XML-formater, blir informasjon som gitterdelens innvendige deler (for eksempel data ved bruk av gitterutvidelsen i Fusion 360) også overført.

Fremtidssiker
Selskapene bak 3MF jobber også kontinuerlig med å forbedre og oppdatere hva 3M -filformater kan gjøre. 3MF-filer er kodet for å være fremtidssikret. Hvis du har holdt på med musikkproduksjon, er du sannsynligvis kjent med hvordan dette fungerer. De samme prinsippene har holdt MIDI -formatet for overføring av data mellom maskinvare og programvare relevant siden den første offentlige utgivelsen i 1983.

Hva med informasjon om produksjonsprosessen? 3MF har deg også dekket der. Filformatets evne til å bære metadata for utskriftsinnstillingene og maskininformasjonen muliggjør også noe spennende: uavhengighet fra maskinspesifikke lag. Fusion 360 inkluderer et ekstra produksjonsrom som dekker alle innstillingene nevnt ovenfor, og lar deg eksportere STL- og 3MF -filer. Denne gamechangeren hjelper deg med å holde alle produksjonsdataene der de hører hjemme: sentralisert til alle relevante designdata.


3MF-eksport fra Fusion 360, med begge fanene med metadata vist. Legg merke til hvordan 3MF -filen kan bære flere stykker metadata for produksjon av en del.
Tilgang til utskriftsinnstillinger og maskininformasjon betyr også at du har full kontroll over støttestrukturene dine og kan bruke en enkelt fil til å overføre denne informasjonen til printeren. Det er ikke mulig med STLer med mindre du bruker diverse hacks for å få det til å fungere.

Den samme 3MF-filen importeres tilbake til maskerommet i Fusion 360. Vær oppmerksom på at støttestrukturen er importert som sin egen maskekropp, ikke som en maske.

Til slutt bringer 3MF med seg sikkerhetsprotokoller til produksjonsdata. Hvis du trenger å begrense hvor mange kopier av en del maskinen din lager, har 3MF deg dekket.

Av de ovennevnte årsakene tror de på Autodesk og Fusion 360 at STL -filformatet er foreldet og at 3MF er fremtiden for additiv produksjon.

Interessert i å prøve Fusion 360 selv? Last ned en gratis prøveversjon her.

Kilde: 3DprintingIndustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: