Stratasys med bærekraft-initiativ

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 18 august 2021
Rosa Coblens skal styre Stratasys på veien mot stadig mer bærekraftig produksjon. Foto: Rosa Coblens.

Den grønne bølgen er over oss, vi ser det overalt. Også i den norske valgkampen ser vi at de miljøvennlige partiene øker oppslutningen. Nå har 3D-printaktøren Stratasys tatt et viktig initiativ i veien til stadig mer bærekraftig produksjon. Firmaet har etablert det de kaller «Stratasys Sustainability -funksjon», noe som bl.a. innebærer at tidligere leder for PR og global kommunikasjon Rosa Coblens trer inn i en ny rolle der firmaets vei til bærekraft skal koordineres. 

Rosa Coblens har fra tidligere av et miljøengasjement, hun sitter i styret for «Additive Manufacturer Green Trade Association», en bransjeorganisasjon dedikert til å styre hele bransjen mot en mer bærekraftig fremtid.

Stratasys er blant de firmaene som tok initiativet til bransjeorganisasjonen «Additive Manufacturer Green Trade Association» Illustrasjon: AMGTA

I forbindelse med annonseringen av Coblens’ nye rolle sier Stratasys’ administrerende direktør Yoav Zeif:

–Den nye globale økonomien krever at selskaper tilpasser seg og overvinner uventede utfordringer, samtidig som de opprettholder et engasjement for miljøforvaltning. Stratasys er godt posisjonert for å tilby produksjons- og produksjonsløsninger som er motstandsdyktige, gir lokale forsyningskjeder kraft, og viktigst av alt redder liv. Under pandemien var vi for eksempel i stand til å gjenutnytte vårt økosystem for å støtte design, produksjon og levering av viktig personlig verneutstyr og ventilatordeler til helseindustrien.

–Utover den globale pandemien er klimaendringer en voksende bekymring over hele verden. Det er vårt oppdrag å oversette vårt lederskap innen 3D-printing til bevisste forretningsapplikasjoner for våre kunder – der det produseres mindre avfall, og mer verdi hentes fra de digitale prosessene som driver våre produksjonsløsninger. Denne tilnærmingen tar sikte på å hjelpe våre kunder med å redusere sitt karbonavtrykk, med mindre avhengighet av masseforsendelse av varelager og deler, forkorte og lokalisere forsyningskjeder på tvers av bransjer som romfart, bil, helse og forbrukerprodukter.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt