Stratasys med bærekraft-initiativ

Rosa Coblens skal styre Stratasys på veien mot stadig mer bærekraftig produksjon. Foto: Rosa Coblens.

Den grønne bølgen er over oss, vi ser det overalt. Også i den norske valgkampen ser vi at de miljøvennlige partiene øker oppslutningen. Nå har 3D-printaktøren Stratasys tatt et viktig initiativ i veien til stadig mer bærekraftig produksjon. Firmaet har etablert det de kaller “Stratasys Sustainability -funksjon”, noe som bl.a. innebærer at tidligere leder for PR og global kommunikasjon Rosa Coblens trer inn i en ny rolle der firmaets vei til bærekraft skal koordineres. 

Rosa Coblens har fra tidligere av et miljøengasjement, hun sitter i styret for “Additive Manufacturer Green Trade Association”, en bransjeorganisasjon dedikert til å styre hele bransjen mot en mer bærekraftig fremtid.

Stratasys er blant de firmaene som tok initiativet til bransjeorganisasjonen “Additive Manufacturer Green Trade Association” Illustrasjon: AMGTA

I forbindelse med annonseringen av Coblens’ nye rolle sier Stratasys’ administrerende direktør Yoav Zeif:

–Den nye globale økonomien krever at selskaper tilpasser seg og overvinner uventede utfordringer, samtidig som de opprettholder et engasjement for miljøforvaltning. Stratasys er godt posisjonert for å tilby produksjons- og produksjonsløsninger som er motstandsdyktige, gir lokale forsyningskjeder kraft, og viktigst av alt redder liv. Under pandemien var vi for eksempel i stand til å gjenutnytte vårt økosystem for å støtte design, produksjon og levering av viktig personlig verneutstyr og ventilatordeler til helseindustrien.

–Utover den globale pandemien er klimaendringer en voksende bekymring over hele verden. Det er vårt oppdrag å oversette vårt lederskap innen 3D-printing til bevisste forretningsapplikasjoner for våre kunder – der det produseres mindre avfall, og mer verdi hentes fra de digitale prosessene som driver våre produksjonsløsninger. Denne tilnærmingen tar sikte på å hjelpe våre kunder med å redusere sitt karbonavtrykk, med mindre avhengighet av masseforsendelse av varelager og deler, forkorte og lokalisere forsyningskjeder på tvers av bransjer som romfart, bil, helse og forbrukerprodukter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: