Utgir egne filamenter av rPLA

av Anja Degerholm

Filamentene er tilgjengelige i tolv forskjellige farger. Pressefoto

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Lostboyslab hadde testet mer enn 200 forskjellige materialer på markedet uten å finne noe som levde opp til kravene. Dette resulterte i beslutningen om å produsere sine egne filamenter sammen med den nederlandske produsenten Reflow. Målet var å finne sirkulære og holdbare materialer som er enkle å skrive ut med og som kan resirkuleres.

Materialet er basert på resirkulert matemballasje fra EU som opprinnelig var laget av maisstivelse. Dette betyr at materialet har egenskaper som gir høy utskriftskvalitet og er godt egnet for sluttproduksjon, ifølge produsenten. Videre gir de matte fargene materialet en høy finish og en følelse av kvalitet som mer ligner på keramikk eller leire enn plast.

Shades of Gray. Pressefoto.

Alt kan gjenbrukes
“Shades of grey” består av seks farger som er fra hviteste hvitt til kullsort. “Home decor” -kolleksjonen er utviklet av Swedish Style Collection Home, som er kunde hos Lostboyslab, med seks farger som porselenshvitt og sand. De tolv fargene er utviklet i henhold til det svenske NCS -systemet (Natural Color System).

Alle filamenter er biologisk nedbrytbare og resirkulerbare, inkludert emballasjen og spolen som filamentet sitter på. Alt kan resirkuleres og sirkuleres, også direkte i Lostboyslab -mikrofabrikken i Vellinge.

– Vi er stolte over de nye materialene, de tar vår produksjon av visse produkter til et helt nytt nivå når det gjelder farge, finish og holdbarhet. Samarbeidet med både svenske designere, Reflow og NCS har vært nøkkelen til suksess, sier Stefan Larsson, grunnlegger av Lostboyslab.

Filamentene er tilgjengelige via Lostboyslabs nettsted. Til å begynne med er de tilgjengelige i 1,75 millimeter på ruller på 1000 gram, flere størrelser vil bli lagt til.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: