Analyse av livssyklus for 3D-printet objekt

Livssyklusanalysen skal utføres på en brakett for en jetmotor. Foto: Sintavia

Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) har bestilt det første forskningsprosjektet knyttet til en livssyklusanalyse (LCA) av en komponent produsert med 3D-utskrift. Den skal sammenlignes med en tilsvarende komponent som er tradisjonelt produsert.

Det dreier seg om en del for luftfartsindustrien, nærmere bestemt et feste for en lavtrykksturbin (LPT) til en jetmotor. De to identiske komponentene, men med to ulike produksjonsmetoder, skal sammenlignes når det gjelder miljøpåvirkning helt fra “vugge til grav”. Dette skriver AMGTA i en pressemelding.

– Denne nye studien vil inneholde opptil 18 forskjellige miljøindikatorer for å kvantifisere miljøpåvirkningen som LP -festet har gjennom hele livssyklusen – fra materialutvinning, produksjon, transport, bruk og det siste livsløpet, sier Sherry Handel, administrerende direktør i AMGTA.

Skal gjennomgås av eksperter
Disse dataene vil deretter bli sammenlignet for de to forskjellige komponentene for å kunne bestemme hvordan additiv produksjon med pulverbedteknologi kan resultere i lavere miljøpåvirkning. AMGTA har som ambisjon å publisere flere forskningsrapporter i fremtiden som fremmer bærekraft i additiv tilvirkningsindustri, ifølge Handel.

Analysen vil bli utført av Golisero Institute for Sustainability (GIS) ved Rochester Institute of Technology. Rapporten vil bli gjennomgått av et panel med tre LCA -eksperter for å sikre at metodikk, data, forutsetninger, resultater og konklusjoner er nøyaktige. Planen er å publisere resultatene våren 2022 og kunngjøre disse på RAPID + TCT -messen i mai 2022.

 

AMGTA
Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) ble dannet i november 2019 av en rekke selskaper i bransjen, inkludert ExOne, Stratasys og Sintavia.

AMGTA er en global ideell organisasjon som har som formål å løfte frem de grønne fordelene med additiv produksjon, både for viktige næringer og for allmennheten. I dag har organisasjonen rundt tretti medlemmer som EOS, HP, DyeMansion, Materialize, 3D Systems og SLM Solutions.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *