Innovativ måte å samle opp karbondioksid på

Forskerne ved GE Research har utviklet denne varmeveksleren ved hjelp av additiv tilvirkning. Varmeveksleren optimaliserer temperaturen for å maksimere utvinningen av karbondioksid. Foto: Pressefoto

Sist vinter skrev 3dp Norge om GE Research sitt forskningsprosjekt, AIR2WATER, som skulle omdanne luft til vann ved hjelp av en 3D-printet varmeveksler. Forskningsgruppen har nå mottatt midler til et lignende prosjekt. Denne gangen handler det om å samle inn karbondioksid fra luften.

GE Research, sammen med forskere ved UC Berkeley og University of South Alabama, har mottatt 2 millioner dollar fra det amerikanske energibyrået. Målet er å utvikle en metode for å fange karbondioksid direkte fra luften. En teknologi som kan være banebrytende for økonomisk levedyktig fangst i stor skala av karbondioksid for fremtidig energiproduksjon.

Basert på mange års forskning
Metoden betyr at en spesiell 3D-printet varmeveksler brukes sammen med innovative sorbenter. Ifølge forskerne skal dette være en effektiv måte å trekke ut karbondioksid direkte fra luften på. Som i AIR2WATER -prosjektet, er kunnskapen basert på mange års forskning på utvikling og design av varmevekslere i luftfartsindustrien og kraftproduksjonsturbiner.

²

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *