Innovativ måte å samle opp karbondioksid på

Forskerne ved GE Research har utviklet denne varmeveksleren ved hjelp av additiv tilvirkning. Varmeveksleren optimaliserer temperaturen for å maksimere utvinningen av karbondioksid. Foto: Pressefoto

Sist vinter skrev 3dp Norge om GE Research sitt forskningsprosjekt, AIR2WATER, som skulle omdanne luft til vann ved hjelp av en 3D-printet varmeveksler. Forskningsgruppen har nå mottatt midler til et lignende prosjekt. Denne gangen handler det om å samle inn karbondioksid fra luften.

GE Research, sammen med forskere ved UC Berkeley og University of South Alabama, har mottatt 2 millioner dollar fra det amerikanske energibyrået. Målet er å utvikle en metode for å fange karbondioksid direkte fra luften. En teknologi som kan være banebrytende for økonomisk levedyktig fangst i stor skala av karbondioksid for fremtidig energiproduksjon.

Basert på mange års forskning
Metoden betyr at en spesiell 3D-printet varmeveksler brukes sammen med innovative sorbenter. Ifølge forskerne skal dette være en effektiv måte å trekke ut karbondioksid direkte fra luften på. Som i AIR2WATER -prosjektet, er kunnskapen basert på mange års forskning på utvikling og design av varmevekslere i luftfartsindustrien og kraftproduksjonsturbiner.

²

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: