Røde juveler fra 3D Systems

Et byggebrett med juveldeler printet i VisitJet Wax Jewel Red. Foto: 3D Systems.

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort sitt nyeste tilskudd i materialporteføljen, VisiJet Wax Jewel Red. Denne skal muliggjøre mer intrikate design for smykkeproduksjon.

I kombinasjon med firmaets “ren voks” 3D-printteknologi gjør materialet nye designstiler for støping av smykker enklere, samtidig som det gir fordeler med effektivitet og redusert avfall.

–Additiv tilvirkning har markert seg i smykkeindustrien – slik at håndverkere kan flytte grensene og ta kreativiteten til nye nivåer, sa Dr. Edwin Hortelano, senior visepresident for materialteknikk og utvikling i 3D Systems. –Vi skapte VisiJet Wax Jewel Red som det neste trinnet i vår 100% voksavstøpings-portefølje, spesielt for å muliggjøre uovertruffen kvalitet av voksstøping for smykkedesignstiler med fine detaljer.

Firmaets teknologi inkluderer 3D-printeren ProJet MJP 2500W, 3D Sprint programvare og administrasjonsprogramvaren 3D Connect, i tillegg til sine VisiJet voksmaterialer. VisiJet voksmaterialer smelter som standard støpevoks, med null askeinnhold for feilfrie støpegjenstander. De er holdbare for håndtering og støping av fine funksjoner, og farger med høy kontrast lar brukerne enkelt visualisere fine detaljer.

VisiJet Wax Jewel Red er det nyeste materialet som skal legges til i serien, og er designet spesielt for å dekke behovene til støpehus som produserer smykkemønstre som inkluderer fusjon og designs som det skal settes inn smykkesteiner i.

Materialet VisitJet Wax Jewel Red muliggjør finmaskethet og intrikate detaljer. Foto: 3D Systems

3D Systems utskriftstekologi for voks-printing
Voks 3D-printing kan integreres i vanlige voksstøpeprosesser for produksjon av smykker, og gir en rekke fordeler når det gjelder kostnader, effektivitet og design.

I følge 3D Systems har voks 3D-printingen blitt den anerkjente standarden for produksjon av mønstre for smykker. Imidlertid har teknologien fortsatt problemer med å få til noen stiler og designs som krever finmaskete og intrikate detaljer.

3D Systems voks 3D-utskriftsteknologi er utviklet spesielt for bruk av smykkeproduksjon, og ledsages av et utvalg av 100 prosent voks og støpbare plastmaterialer for høyoppløselige mønstre og støpeprosesser, og materialer for å produsere presisjonsmodeller for gummi- eller silikonstøping eller prototyping .

Firmaets voksutskriftsteknologi og -materialer, kombinert med 3D-utskriftsprogramvaren, kan sømløst integreres i de eksisterende voksstøpeprosesser for å oppnå større designfrihet, støping av mønstre samme dag og bidra til å eliminere verktøytid og kostnader.

Du kan lese mer om dette på 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *