Turbinproduksjonen skal gå fortere rundt

Printingprosessen gjøres slik at et lag med partikkelmateriale printes ut på byggeplattformen. Deretter legger printhodet et bindemiddel på pulversengen der delen skal printed. Denne prosessen gjentas til formen er ferdig printet. Illustrasjon: Voxeljet

GE Renewable Energy, det tyske forskningsinstituttet Frauenhofer og produsenten Voxeljet har startet et samarbeid for å utvikle verdens største 3D-printer med “sand binder jetting” teknologien (SBJ). Formålet er å med 3D-printede sandformer støpe deler til havbaserte vindmøller.

Den nye Advance Casting Cell (ACC) printeren er under utvikling. Ideen er å skrive ut sandformer som deretter brukes til å støpe deler til GE Renewable Energy’s Haliade-X turbin. Denne storformatprinteren skal kunne skrive ut støpeformer for komplekse metaldeler i forskjellige former og størrelser, deler som er opptil 9,5 meter i diameter og veier over 60 tonn.

Additiv tilvirkning gir, ifølge GE, større fleksibilitet når det gjelder produksjon av store turbinedeler, spesielt når det gjøres så nær prosjektstedet som mulig. På denne måten kan transport reduseres så vel som miljøpåvirkningen. Ved å bruke additiv tilvirkning kan produksjonstiden også forkortes, sammenlignet med konvensjonell støping, fra ti til to uker. Prosjektet vil bli lansert i tredje kvartal 2021, og de første testene begynner kort tid etter årsskiftet.

Voksende industri
De tre partnerne ser på prosjektet som en investering for fremtiden. Ifølge beregninger fra det internasjonale energirådet forventes global utbygging av vindkraft å øke 15 ganger innen 2040 og være en industri i milliard dollar klassen. ACC-printeren vil hjelpe GE med å akselerere og optimalisere produksjonen av vindturbiner og effektivisere produksjonen.

– 3D-printede former vil gi mange fordeler, inkludert forbedret støpekvalitet gjennom bedre overflatebehandling, mer presise deler og konsistens. I tillegg gir SBJ -former eller additive former kostnadsbesparelser ved å redusere bearbeidelsestid og andre materialkostnader på grunn av optimalisert design. Denne uovertrufne produksjonsteknologien kommer til å være en “game changer” for produksjonseffektivitet som muliggjør lokal produksjon i høykostland, en viktig fordel for våre kunder som ønsker å maksimere fordelene ved lokal økonomisk utvikling med vindkraft til havs, sier Juan Pablo Cilia, Senior Additive Design Engineer hos GE Renewable Energy i en pressemelding.

Printeren skal designes for å kunne printe formar til turbinkomponenter som er opp mot 9,5 meter i diameter og som veier 30-60 tonn. Illustrasjon: Voxeljet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: