Mimaki lanserer ny helhetsløsning

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 22 oktober 2021
Mimakis Jordi Drieman viser 3D-printeren 3DUJ-2207 som er supplert med programvare for preflight og etterbehandlingsstasjon. Foto: Anja Degerholm

På Fespa Global Print Expo i Amsterdam presenterte produsenten Mimaki en ny komplett løsning, fra preflight til utskrift og etterbehandling. Denne løsningen vil offisielt se dagens lys i forbindelse med Formnext i Frankfurt i november.

3D-printeren 3DUJ-2207 ble lansert høsten 2020 som en videreutvikling av 3DUJ-553. Den har ti millioner farger med ICC -profil og herdes med UV-LED.

Da Mimaki spurte kundene sine hva de ville ha ut av maskinen, var svaret en komplett løsning, fremfor alt hadde mange problemer med 3D-modellene før selve utskriften. Derfor har selskapet nå utviklet en skybasert programvare beregnet på forbehandling.

– Programvaren viser hvilke feil som er i modellen og korrigerer dem, sier Jordi Drieman, 3D -applikasjonsspesialist i Mimaki Europe.

Inngangspakke
3D-printeren har også blitt supplert med en etterbehandlingsstasjon, 3DCS-322, som rengjør med enten vann eller vaskemiddel. Den er utviklet i samarbeid med AM Solutions. Maskinen har tre ulike automatiske rengjøringsprogrammer.

Denne nye komplette løsningen vil få flere selskaper til å tørre å ta steget til additiv tilvirkning med en betydelig lavere pris enn forgjengeren 3DUJ-553. Hele pakken lander på rundt 35 000 euro.

Et eksempel på en utskrift i fullfarger, tilvirket i 3DUJ-2207.

Flere målgrupper
Målgruppen for 3DUJ-2207 er blant annet de som arbeider med såkalte «game collectibles», samlefigurer fra spillverdenen. Figurer tidligere laget med FDM-skrivere og malt for hånd. Utdanning i medisin er et annet bruksområde, for å lage modeller av forskjellige kroppsdeler som både er i farge og gjennomsiktige. Produktutvikling og prototyper er et tredje bruksområde.

Kroppsdel i farger og gjennomsiktig

– Fordelen med 3DUJ-2207 er den store designfriheten med forskjellige teksturer. Og fremfor alt fargerommet med ti millioner forskjellige farger, det gjør det mulig å lage unike produkter tilpasset brukeren, sier Jordi Drieman.

Etterbehandlingsstasjonen 3DCS-322 er en nyhet i Mimakis produktportefølje.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team