Mimaki lanserer ny helhetsløsning

Mimakis Jordi Drieman viser 3D-printeren 3DUJ-2207 som er supplert med programvare for preflight og etterbehandlingsstasjon. Foto: Anja Degerholm

På Fespa Global Print Expo i Amsterdam presenterte produsenten Mimaki en ny komplett løsning, fra preflight til utskrift og etterbehandling. Denne løsningen vil offisielt se dagens lys i forbindelse med Formnext i Frankfurt i november.

3D-printeren 3DUJ-2207 ble lansert høsten 2020 som en videreutvikling av 3DUJ-553. Den har ti millioner farger med ICC -profil og herdes med UV-LED.

Da Mimaki spurte kundene sine hva de ville ha ut av maskinen, var svaret en komplett løsning, fremfor alt hadde mange problemer med 3D-modellene før selve utskriften. Derfor har selskapet nå utviklet en skybasert programvare beregnet på forbehandling.

– Programvaren viser hvilke feil som er i modellen og korrigerer dem, sier Jordi Drieman, 3D -applikasjonsspesialist i Mimaki Europe.

Inngangspakke
3D-printeren har også blitt supplert med en etterbehandlingsstasjon, 3DCS-322, som rengjør med enten vann eller vaskemiddel. Den er utviklet i samarbeid med AM Solutions. Maskinen har tre ulike automatiske rengjøringsprogrammer.

Denne nye komplette løsningen vil få flere selskaper til å tørre å ta steget til additiv tilvirkning med en betydelig lavere pris enn forgjengeren 3DUJ-553. Hele pakken lander på rundt 35 000 euro.

Et eksempel på en utskrift i fullfarger, tilvirket i 3DUJ-2207.

Flere målgrupper
Målgruppen for 3DUJ-2207 er blant annet de som arbeider med såkalte “game collectibles”, samlefigurer fra spillverdenen. Figurer tidligere laget med FDM-skrivere og malt for hånd. Utdanning i medisin er et annet bruksområde, for å lage modeller av forskjellige kroppsdeler som både er i farge og gjennomsiktige. Produktutvikling og prototyper er et tredje bruksområde.

Kroppsdel i farger og gjennomsiktig

– Fordelen med 3DUJ-2207 er den store designfriheten med forskjellige teksturer. Og fremfor alt fargerommet med ti millioner forskjellige farger, det gjør det mulig å lage unike produkter tilpasset brukeren, sier Jordi Drieman.

Etterbehandlingsstasjonen 3DCS-322 er en nyhet i Mimakis produktportefølje.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *