ProtectAM beskytter sensitiv informasjon

Datasikkerhetsløsningen ProtectAM vil etter hvert kunne brukes i flere forskjellige bransjer. Foto: Pressefoto

Stratasys har utviklet en datasikkerhetsplattform, ProtectAM, som støtter amerikanske myndigheter i deres implementering av additiv produksjon. På sikt vil plattformen også kunne brukes av kommersielle selskaper.

Cybersikkerhetsløsningen ProtectAM skal beskytte all sensitiv informasjon som er knyttet til additiv tilvirkning. Den har blitt utviklet som et resultat av en stadig mer utbredt bruk av 3D-printing hos de amerikanske myndighetene og innen forsvaret.

Løsningen bruker Red Hat Enterprise Linux og vil i utgangspunktet være tilgjengelig for Stratasys industrielle 3D-printere som bruker FDM -teknologi. Dette fordi FDM ofte brukes av underleverandører til amerikanske myndigheter for å produsere sluttprodukter og verktøy.

Øke bruken av AM
Planen er å lansere produktet også for andre næringer som et ledd i å øke bruken av 3D-printing.

– Integriteten til delene som skrives ut fra digitale filer er helt avgjørende, og vi har etablert ProtectAM-løsningen for å være en sikkerhetsløsning i verdensklasse og for å øke bruken av additiv produksjon blant offentlige etater, og til slutt også for kommersielle segmenter, sier Dick Anderson, Senior Vice President Manufacturing i Stratasys i en uttalelse fra selskapet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: