ProtectAM beskytter sensitiv informasjon

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 12 oktober 2021
Datasikkerhetsløsningen ProtectAM vil etter hvert kunne brukes i flere forskjellige bransjer. Foto: Pressefoto

Stratasys har utviklet en datasikkerhetsplattform, ProtectAM, som støtter amerikanske myndigheter i deres implementering av additiv produksjon. På sikt vil plattformen også kunne brukes av kommersielle selskaper.

Cybersikkerhetsløsningen ProtectAM skal beskytte all sensitiv informasjon som er knyttet til additiv tilvirkning. Den har blitt utviklet som et resultat av en stadig mer utbredt bruk av 3D-printing hos de amerikanske myndighetene og innen forsvaret.

Løsningen bruker Red Hat Enterprise Linux og vil i utgangspunktet være tilgjengelig for Stratasys industrielle 3D-printere som bruker FDM -teknologi. Dette fordi FDM ofte brukes av underleverandører til amerikanske myndigheter for å produsere sluttprodukter og verktøy.

Øke bruken av AM
Planen er å lansere produktet også for andre næringer som et ledd i å øke bruken av 3D-printing.

– Integriteten til delene som skrives ut fra digitale filer er helt avgjørende, og vi har etablert ProtectAM-løsningen for å være en sikkerhetsløsning i verdensklasse og for å øke bruken av additiv produksjon blant offentlige etater, og til slutt også for kommersielle segmenter, sier Dick Anderson, Senior Vice President Manufacturing i Stratasys i en uttalelse fra selskapet.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team