Dansk skoprodusent med Stratasys-teknologi

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 november 2021
Pressebilde

Stratasys kunngjorde nylig at den danske skoprodusenten ECCO bruker Stratasys Origin One® 3D-printteknologi for å akselerere produktutviklingen, slik at konseptuelle fottøyprøver kan vurderes tidlig i utviklingssyklusen ved hjelp av 3D-printede former og lester med harpiksmaterialer fra Henkel Loctite.

Skosåle. Pressebilde

Skoproduksjon er en utrolig manuell prosess, men ECCO har jobbet for å integrere innovative teknologier i skoproduksjonen, noe som muliggjør økt automatisering og en mer strømlinjeformet utviklingsprosess. En slik innovasjon har vært Direct Injection Process (DIP). Denne prosessen har gitt ECCO mange fordeler, inkludert en effektiv og pålitelig metode for å feste den øvre delen av skoen til mellomsålen.

For å bidra til ytterligere innovasjon av skoproduksjon og DIP, vendte ECCO seg til additiv tilvirkning med Origin One 3D-printeren ved å bruke Stratasys sin proprietære P3™-teknologi. ECCO bruker printerne i sine utviklingsanlegg i Portugal og Danmark til å 3D-printe støpeformer og skolester for utviklingsformål som samsvarer med kvalitetskravene til deres CNC-maskinerte tilsvarende i aluminium. Formene og lestene, trykt fra en fotopolymer fra Henkel Loctite, er raskere å produsere, og den nye prosessen koster betydelig mindre enn maskinell bearbeiding av aluminium.

–Vår innovative tilnærming til utvikling av fottøy og ønsket om å sette kundeopplevelse som en prioritet gjorde additiv tilvirkning til et logisk neste steg i utviklingen av utviklingsprosessen vår, sier visepresident for forskning og utvikling i ECCO, Jakob Møller Hansen. –I vår søken etter å finne den rette partneren, testet vi en rekke 3D-printere med tanke på overflatekvalitet, utskriftshastighet og nøyaktighet. Blant printerne vi testet, var Stratasys Origin One den 3D-skriveren som best oppfylte våre strenge krav.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team