Dansk skoprodusent med Stratasys-teknologi

Pressebilde

Stratasys kunngjorde nylig at den danske skoprodusenten ECCO bruker Stratasys Origin One® 3D-printteknologi for å akselerere produktutviklingen, slik at konseptuelle fottøyprøver kan vurderes tidlig i utviklingssyklusen ved hjelp av 3D-printede former og lester med harpiksmaterialer fra Henkel Loctite.

Skosåle. Pressebilde

Skoproduksjon er en utrolig manuell prosess, men ECCO har jobbet for å integrere innovative teknologier i skoproduksjonen, noe som muliggjør økt automatisering og en mer strømlinjeformet utviklingsprosess. En slik innovasjon har vært Direct Injection Process (DIP). Denne prosessen har gitt ECCO mange fordeler, inkludert en effektiv og pålitelig metode for å feste den øvre delen av skoen til mellomsålen.

For å bidra til ytterligere innovasjon av skoproduksjon og DIP, vendte ECCO seg til additiv tilvirkning med Origin One 3D-printeren ved å bruke Stratasys sin proprietære P3™-teknologi. ECCO bruker printerne i sine utviklingsanlegg i Portugal og Danmark til å 3D-printe støpeformer og skolester for utviklingsformål som samsvarer med kvalitetskravene til deres CNC-maskinerte tilsvarende i aluminium. Formene og lestene, trykt fra en fotopolymer fra Henkel Loctite, er raskere å produsere, og den nye prosessen koster betydelig mindre enn maskinell bearbeiding av aluminium.

–Vår innovative tilnærming til utvikling av fottøy og ønsket om å sette kundeopplevelse som en prioritet gjorde additiv tilvirkning til et logisk neste steg i utviklingen av utviklingsprosessen vår, sier visepresident for forskning og utvikling i ECCO, Jakob Møller Hansen. –I vår søken etter å finne den rette partneren, testet vi en rekke 3D-printere med tanke på overflatekvalitet, utskriftshastighet og nøyaktighet. Blant printerne vi testet, var Stratasys Origin One den 3D-skriveren som best oppfylte våre strenge krav.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *