Finske Brinter lanserer inngangsmodell

Brinter ønsker å gjøre bioprinting tilgjengelig for flere med en rimeligere pris for selve utstyret. Foto: Pressebilde

Det finske bioprintselskapet Brinter lanserer nå Brinter Core. En kompakt og bærbar 3D-bioprinter som ifølge selskapet skal gjøre teknologien mer tilgjengelig for flere forskere og produsenter. Dette takket være en – for markedet – lav pris.

– Vi ønsker å virkelig åpne opp markedet for 3D-bioprinting på en måte som aldri har vært gjort før. Forskere og selskaper trenger å levere produkter for 3D-bioprinting, men mange har ennå ikke 3D-printere med et ubegrenset antall bioblekk og andre materialer på grunn av deres betydelige kostnader og vanskeligheter med å flytte dem mellom laboratorier. Med Brinter Core gjør vi 3D-bioprinting mulig for de som tidligere var ekskludert fra markedet, sier Brinters administrerende direktør Tomi Kalpio i en pressemelding.

Skriver ut flere materialer
Brinter har tidligere sluppet Brinter 1, og nå som oppfølgeren Brinter Core kommer, er målgruppen blant annet farmasøytiske selskaper, sykehus, universiteter og forskningsinstitutter, som til tross for et stramt budsjett vil kunne benytte seg av bioprinting . Den er 50 prosent mindre og har en rimeligere pris enn forgjengeren.

Bruksområder spenner fra kreftforskning til persontilpassede legemidler eller menneskelige «reservedeler». Brinter Core er en multimediamaterialskriver som kan skrive ut komplekse vevsstrukturer, og både harde og myke materialer.

Brinter er aktive i ti land, inkludert USA, Tyskland, India og Storbritannia.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *