Prototal Industries kjøper Prosilas

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 3 november 2021

Prototal Industries, et av de ledende selskapene i Norden for additiv produksjon og sprøytestøping i polymere materialer, utvider nå virksomheten til Italia gjennom oppkjøpet av Prosilas.

Kunder drar nytte av et bredt spekter av teknologier innen Prototal og en av de største kapasitetene i Europa innen additiv tilvirkning.

Jan Löfving, adm dir for Prototal Industries. Pressebilde.

Prototal Industries kunngjorde i dag kjøpet av Prosilas. Prosilas er en av de ledende aktørene innen 3D-printing på det italienske markedet og tilbyr tjenester som hjelper kunden gjennom hele prosessen – alt fra detaljoptimalisering, prototyper, serieproduksjon til etterbehandling. Prototal Industries tilbyr digital produksjon av plastdeler med 3D-printing, vakuumstøping og sprøytestøping. Selskapet har en omsetning på cirka en halv milliard kroner og har før oppkjøpet rundt 200 ansatte fordelt på 7 lokasjoner, hvorav hovedfabrikken ligger i Jönköping. Selskapet produserer produkter på stedet og var pioneren i Europa innen 3D-printing.

Avtalen, som ble signert tirsdag 2. november, betyr at Prosilas nå vil bli en del av Prototal Group og ha tilgang til et bredt spekter av teknologier for fremstilling av polymeradditiv samt sprøytestøping og vakuumstøping, alt under et enkelt varemerke. Prosilas-oppkjøpet er Prototals andre utenfor Norden, noe som er en klar indikasjon på selskapets intensjon om å utvide rekkevidden i Europa.

Sterke på europeisk marked
Prosilas er en av de største 3D-printleverandørene i Europa og er ekspert på bruk av additiv teknologi. De er en ledende aktør i Italia innen SLS-teknologi og har over 500 kunder – både nasjonale og internasjonale. Selskapet ble grunnlagt i 2003 av Giulio Menco og har siden vokst seg sterkt på det europeiske markedet. Det italienske selskapet skal bidra til økt kapasitet og kompetanse innen Prototal. Selskapet er godt investert, med den nyeste teknologien innen 3D-printing, samt spesialiserte og kompetente operatører som leverer til kunder over hele Europa. Profilas har også kvalitetssertifiseringene ISO 9001:2015 og ISO/IEC 27001 for cybersikkerhet.

Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal, kommenterer avtalen: –Det er med stolthet vi ønsker Prosilas velkommen til vår gruppe. Additiv produksjon er et marked som stadig vokser og utvikler seg og Prototal har gjort en rekke oppkjøp for å befeste sin posisjon og utvide tilbudet. Prosilas har vært i forkant av dette markedet i snart tjue år og de passer veldig godt inn i konsernet, noe som vil komme alle våre kunder til gode. Oppkjøpet skal sees på som et tydelig signal til markedet om Prototals intensjon om aktivt å utvikle additiv produksjon i Italia og andre markeder i Europa.

Vanna Meco, adm dir i Prosilis

Prosilas og dets sterke og kompetente team vil også fortsatt ledes av Vanna Menco, som har jobbet i selskapet i mange år.

Vanna Menco, administrerende direktør i Prosilas, legger til: –Vi er veldig spente på denne reisen som vi nå skal starte sammen med Prototal. For oss var det en selvfølge å bli en del av Prototal Group når muligheten bød seg og vi har stor tro på deres visjon og kompetanse innen additiv produksjon. Sammen vil vi ha større muligheter til å vokse.

Les mer

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team