SLS-printer med automatisert kjøleprosess

Kuba Graczyk viser hvordan kjølekammeret tas ut av printeren automatisk slik at flere jobber kan kjøres, for eksempel om natten. Foto: Anja Degerholm

Nexa 3D forhåndsviser den nye SLS-3D-printeren QLS 350 under Formnext. En maskin som ved å koble fri printe- og kjøleprosessen vil øke automatisering og produktivitet. Nexa 3D viser også den nye skrivebordprinteren XiP.

– Med QLS 350 kan bedrifter ta steget fra rask prototyping til masseproduksjon. Tidligere tok hvert lag for lang tid å skrive ut, i denne nye modellen har vi satt inn fire lasere i stedet for bare én. Det er 24 prosent raskere enn sammenlignbare maskiner på markedet, sier Kuba Graczyk, leder for QLS-virksomheten i Nexa 3D.

Skinner i gulvet
Det unike med QLS 350 er en funksjon som automatiserer kjøleprosessen. Kjølekammeret rulles automatisk ut på en skinne i gulvet slik at neste utskriftsjobb kan kjøres umiddelbart.

– En robot gjør jobben som muliggjør kontinuerlig produksjon. Det er en funksjon som har vært etterspurt blant våre kunder, sier Kuba Graczyk.

QLS 350 er beregnet for ulike termoplaster som PA11, PA12 og PA630. Nexa 3D sier selv at kvaliteten på utskriftene tilsvarer den på sprøytestøping. Maksimal effektivitet og produktivitet er nøkkelordene for denne maskinen.

XiP har en smart harpiksflaske som mater ut materialet ved hjelp av tyngdekraften i en kontaktfri prosess.

Kompakt og rimelig
Nexa 3D vil også inn på markedet for stasjonære printere. Under Formnext ble den nye XiP presentert. En modulær polymerskriver med rask LSPc-teknologi.

– Det er en kompakt og rimelig skriver for små serier, sier Mike Arellano hos Nexa 3D.

QLS 350 kan forhåndsbestilles, men det er ikke satt noen eksakt leveringstid. XiP kan bestilles og vil bli levert til kunder i løpet av andre kvartal 2022.

Den kompakte XiP-printeren fra Nexa 3D

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *