Storskala boligprosjekt i Texas

Det nye boligområdet i Austin, Texas, omfatter rundt hundre hus. Foto: Pressebilde

Det amerikanske selskapet Icon, som bygger ved hjelp av additiv tilvirkning, har inngått et samarbeid med boligselskapet Lennar og det kjente arkitektfirmaet BIG-Bjarke Ingels Group om å bygge et boligområde i Texas med rundt hundre 3D-printede hus.

Området som skal bygges ligger i byen Austin i det sørlige USA. Ifølge de involverte partene blir dette et av de største 3D-printede boligområdene i verden til dags dato.

Prosjektet starter i 2022 og formålet med byggingen er å møte en stadig økende etterspørsel i boligmarkedet etter rimelige hus. I USA regner man med at det er et underskudd på rundt fem millioner boliger. Samtidig er det også mangel på arbeidskraft og materialer. Derfor er det et stort behov for å utvikle byggemetoder uten å gå på akkord med kvalitet, estetiske verdier eller holdbarhet.

Additiv tilvirkning gjør at husene kan bygges med materialer som er mer holdbare enn tradisjonelle materialer og de skal også kunne takle ekstremvær. Foto: Pressebilde

– Icon eksisterer som et svar på den globale boligkrisen og for å ta teknologien vår i bruk for verden, sier Icons medgründer og administrerende direktør Jason Ballard i en uttalelse.

Følge tidsplan og budsjett bedre
Jason Ballard har stor tro på at additiv tilvirkning kan endre byggebransjen fundamentalt og at det i fremtiden vil finnes en hel rekke av 3D-printere til dette formålet.

Icon har et eget robotprintersystem som de kaller Vulcan, men også et egenutviklet system for å bygge vegger med et avansert materiale. Selskapet hevder at denne måten å bygge på holder bedre og lengre enn med tradisjonelle byggemetoder. Husene skal tåle ekstremvær og selve byggingen skal være rask og kunne gjøres i stor skala. I tillegg skal konstruksjonen bedre kunne følge tidsplan og budsjett.

Rulle ut til et bredt publikum
Det er det kjente arkitektfirmaet BIG-Bjarke Ingels Group med base i København og New York som står for utformingen. De har tidligere vært involvert i byggeprosjekter med additiv tilvirkning sammen med Icon, inkludert NASAs kuppelboliger som skal simulere bakkebasert arbeid på Mars.

– Additiv tilvirkning har potensial til å revolusjonere det bygde miljøet når det blir tatt i bruk av industrien i stor skala, sier Martin Voelkle, Partner, BIG-Bjarke Ingels Group og fortsetter:

– Ved å samarbeide med Icon og Lennar kan vi se denne nye teknologien rullet ut til et så bredt publikum som mulig. Den 3D-printede arkitekturen og solcelletakene er innovasjoner som er viktige skritt mot å redusere svinn i byggeprosessen, samt mot å gjøre hjemmene våre mer robuste, bærekraftige og selvforsynte med energi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: