Stort, raskt og slitesterkt i den nye maskinen

Stort konstruksjonsvolum og tre dyser som kan printe to polymerer og et fibermateriale parallelt. Dette er noen av funksjonene til den nye Markforged FX20. Foto: Pressebilde

Markforged slipper nå neste generasjons plattform, Markforged FX20. Produsenten kaller dette den raskeste, sterkeste og mest sofistikerte 3D-skriveren som noen gang er produsert.

Markforged FX20 må kunne produsere deler som er storskala og holdbare – og gjøre det i høy hastighet. Det kan være alt fra verktøy og inventar til komponenter som skal brukes i flyindustrien. Materialene som kan brukes i printeren er flere varianter av Onyx, nylon, kontinuerlig karbonfiber, kevlar, glassfiber og ultrapolymeren ULTEM 9085, som tåler høye temperaturer.

Byggevolumet er 525 x 400 x 400 millimeter og skriveren tåler temperaturer opp til 200 grader. Den er utstyrt med et skrivehode som har tre dyser. Disse kan skrive ut to polymermaterialer og ett fibermateriale samtidig. Fiberarmering gir sterke deler og kan i mange bruksområder erstatte metall som materiale.

Den nye printeren fra Markforged vil være leveringsklar neste år.

9. november kl. 16 CET vil Markforged holde et digitalt lanseringsarrangement. Du kan melde deg på arrangementet her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *