Stort, raskt og slitesterkt i den nye maskinen

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 3 november 2021
Stort konstruksjonsvolum og tre dyser som kan printe to polymerer og et fibermateriale parallelt. Dette er noen av funksjonene til den nye Markforged FX20. Foto: Pressebilde

Markforged slipper nå neste generasjons plattform, Markforged FX20. Produsenten kaller dette den raskeste, sterkeste og mest sofistikerte 3D-skriveren som noen gang er produsert.

Markforged FX20 må kunne produsere deler som er storskala og holdbare – og gjøre det i høy hastighet. Det kan være alt fra verktøy og inventar til komponenter som skal brukes i flyindustrien. Materialene som kan brukes i printeren er flere varianter av Onyx, nylon, kontinuerlig karbonfiber, kevlar, glassfiber og ultrapolymeren ULTEM 9085, som tåler høye temperaturer.

Byggevolumet er 525 x 400 x 400 millimeter og skriveren tåler temperaturer opp til 200 grader. Den er utstyrt med et skrivehode som har tre dyser. Disse kan skrive ut to polymermaterialer og ett fibermateriale samtidig. Fiberarmering gir sterke deler og kan i mange bruksområder erstatte metall som materiale.

Den nye printeren fra Markforged vil være leveringsklar neste år.

9. november kl. 16 CET vil Markforged holde et digitalt lanseringsarrangement. Du kan melde deg på arrangementet her.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683