Vask og herd – også for store deler

Formlabs Wash and Cure (L) kan vaske og herde større 3D-printede deler. Foto: Pressebilde

Formlabs slipper etterlengtede større modeller av etterbehandlingsmaskinene Form Wash (L) og Form Cure (L) for SLA-utskrifter. De to nye modellene er tilgjengelige for forhåndsbestilling fra forhandleren 3DVerkstan og forventes levert tidlig i 2022.

Vaskeenheten Form Wash (L) er beregnet for å fjerne rester av uherdet harpiks etter selve printingen på store eller flere mindre deler. En automatisk prosess som skal gi glatte og rene deler. Form Wash (L) er tilpasset et konstruksjonsvolum fra Form 2 eller to objekter fra Form 3. Flytt enkelt konstruksjonsplattformen direkte fra printeren til vaskeenheten.

Maskinen har en integrert løsemiddelmonitor, hygrometer, som melder fra når det er på tide å skifte løsemiddel i tanken, etter ca 70 utskrifter.

Varmeapparat og UV-lys
Form Cure (L) er beregnet for etterherding for at materialet skal oppnå sine maksimale mekaniske egenskaper og for å fjerne klebrig overflate etter uherdet harpiks. Den bruker to 500W varmeovner og kraftige UV-lys som sammen med et reflekterende indre hulrom og en svingbar glassplate, skal gi en jevn og høyintensitets herding.

De 13 høyeffektive lysdiodene med 405 nm bølgelengde gjør at energiforbruket holdes nede og eliminerer behovet for konstante pæreskift. Enheten kan brukes med alle Formlabs 3D SLA-printere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: