Vask og herd - også for store deler

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 3 november 2021
Formlabs Wash and Cure (L) kan vaske og herde større 3D-printede deler. Foto: Pressebilde

Formlabs slipper etterlengtede større modeller av etterbehandlingsmaskinene Form Wash (L) og Form Cure (L) for SLA-utskrifter. De to nye modellene er tilgjengelige for forhåndsbestilling fra forhandleren 3DVerkstan og forventes levert tidlig i 2022.

Vaskeenheten Form Wash (L) er beregnet for å fjerne rester av uherdet harpiks etter selve printingen på store eller flere mindre deler. En automatisk prosess som skal gi glatte og rene deler. Form Wash (L) er tilpasset et konstruksjonsvolum fra Form 2 eller to objekter fra Form 3. Flytt enkelt konstruksjonsplattformen direkte fra printeren til vaskeenheten.

Maskinen har en integrert løsemiddelmonitor, hygrometer, som melder fra når det er på tide å skifte løsemiddel i tanken, etter ca 70 utskrifter.

Varmeapparat og UV-lys
Form Cure (L) er beregnet for etterherding for at materialet skal oppnå sine maksimale mekaniske egenskaper og for å fjerne klebrig overflate etter uherdet harpiks. Den bruker to 500W varmeovner og kraftige UV-lys som sammen med et reflekterende indre hulrom og en svingbar glassplate, skal gi en jevn og høyintensitets herding.

De 13 høyeffektive lysdiodene med 405 nm bølgelengde gjør at energiforbruket holdes nede og eliminerer behovet for konstante pæreskift. Enheten kan brukes med alle Formlabs 3D SLA-printere.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683