Bico inngår samarbeid for å produsere 3D-printede ledd-implantater

Nanochons 3D-printede bruskimplantater. Foto via Nanochon.

BICO og Nanochon inngår en kommersiell avtale om å utvikle 3D-printede leddimplantater.

Den første delen av avtalen er på 1,5 millioner amerikanske dollar for kontraktsproduksjon fra BICOs konsernselskap SCIENION med mulighet for ytterligere produksjonsstøtte i det kommende tiåret ettersom teknologien kommersialiseres.

Oppstartselskapet som de to partene etablerer sammen skal utvikle regenerative leddimplantater. I henhold til vilkårene i avtalen vil Nanochon kjøpe 1,5 millioner dollar i produkter og tjenester fra BICOs gruppeselskap SCIENION for å utvikle 3D-printede regenerative leddimplantater. Nanochons nye leddimplantatteknologi har som mål at pasienter skal friskne til raskere og mer vellykket, samtidig som kostnadene for omsorgspersoner, forsikringsselskaper og pasienter reduseres.

Erik Gatenholm, administrerende direktør for bioprinterselskapet BICO.

Leddprotesekirurgi har blitt en av de vanligste operasjonene blant den raskt aldrende amerikanske befolkningen – mer enn 7 millioner forekommer hvert år. Den amerikanske regjeringens “U.S. Centers for Medicare & Medicaid Services” anslår at aldrende amerikanere vil ha årlige helseutgifter på 6 milliarder dollar innen 2027, hvorav mye vil komme fra sykdommer relatert til aldring, som osteoporose. Nåværende leddimplantater må vanligvis skiftes ut etter 15–20 år på grunn av mangel på organisk bruskvekst og operasjonens svært forstyrrende karakter. Nanochons nye regenerative metode løser dette ved å erstatte en svært invasiv kirurgisk prosedyre med en minimalt invasiv prosedyre, hvor 3D-printede strukturer laget av et nytt polymert nanomateriale implanteres i skadet brusk for å fremme sunn bruskvekst.

–Nanochons tilnærming til regenerativt lederskap har potensial til å forbedre livene til titalls millioner mennesker hvert år, sier Erik Gatenholm, administrerende direktør og medgründer av BICO. –Vi er glade for å kunne bruke BICOs bioautomatiseringsproduksjon og tekniske ekspertise for å gjøre dette produktet tilgjengelig for millioner av pasienter over hele verden, avslutter han.

Som en del av avtalen vil BICOs gruppeselskap, SCIENION, fungere som Nanochons kontraktsprodusent for det bruskregenererende implantatet. Prosessen vil benytte flere nøkkelteknologier innenfor BICO-porteføljen for å muliggjøre denne løsningen, som er den første i sitt slag. Kontrakten vil også gjøre SCIENION til en viktig produksjonspartner for Nanochon i det kommende tiåret.

–Vi er glade for at våre bioautomatiseringstjenester vil muliggjøre produksjon av 3D leddimplantater, sier Dr. Holger Eickhoff, administrerende direktør i SCIENION.

–Det er veldig spennende å motta denne strategiske støtten fra BICO-gruppen, sier Ben Holmes, administrerende direktør og medgründer av Nanochon. –Vi har hatt en klar visjon om å hjelpe de som lider av leddsykdom med vår teknologi, og dette partnerskapet vil akselerere Nanochons vei til klinikken og markedet betydelig.

BICO investerer også 400 000 dollar i Nanochons finansieringsrunde for å promotere Nanochons regenerative medisinske teknologi, en viktig del av BICOs “Next Generation Core Industrial Ecosystems”, nemlig vevsteknologi. Nanochon vil bruke den nye finansieringen til å skalere opp sine produksjonsprosesser og akselerere sine kliniske studier.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hexagon vil vokse gjennom samarbeid

Hexagon ble grunnlagt i 1992 i Stockholm og arbeidet da med systemer for måling og posisjonering. Siden den gang har selskapet vokst til et globalt teknologikonsern og nå er målet å “sette data i arbeid for å skape en autonom fremtid”, inkludert i additiv tilvirkning.

Publisert av: