EOS lanserer nettverk for start-til-slutt produksjon innen additiv produksjon

Jan Löfving, CEO i Prototal (t.v.) med Markus Glasser, Senior Vice President EMEA hos EOS – på Prototals GTP anlegg. Kilde: Prototal

EOS sitt nye partnernettverk forbinder bedrifter med sertifiserte produsenter for produksjon av 3D-printede komponenter. Det første medlemmet i nettverket er Skandinavias største selskap innen additiv produksjon, Prototal Industries.

– EOS Additive Manufacturing Partner Network (AM) vil forenkle saker for bedrifter, og eliminere mye av kompleksiteten og risikoen forbundet med å velge en produksjonspartner for serieproduksjon. Med den nyeste teknologien, og med nettverkets eksepsjonelle bransjeekspertise, vil bedrifter få produktene sine raskere på markedet, sier Markus Glasser, Senior Vice President EMEA i EOS.

EOS lanserer nettverket for å koble selskaper som leter etter høykvalitets 3D-utskrift for produksjon med utvalgte, sertifiserte EOS-partnere.

EOS produksjonsanlegg for additiv tilvirkning. Kilde: EOS

For å bli medlem av nettverket gjennomgår leverandøren en sertifiseringsprosess hvor den samlede kapasiteten, d.v.s. start-til-slutt, er et avgjørende kriterium. Selskapene som blir sertifisert og blir med i EOS-nettverket har en dyp forståelse av serieproduksjonskrav og har bevist fortreffelighet i alle produksjonsstadier.

EOS partnernettverk retter seg mot selskaper i et bredt spekter av bransjer som ser etter en partner for seriell additiv produksjon (AM) på industrinivå og som ønsker muligheten til å skalere opp ytterligere. En av de største hindringene for bedrifter, når et passende produkt er identifisert, er ellers å finne riktig metode og bestemme hvordan delproduksjonen skal organiseres.

EOS End-to-End Production Network
Flere standarder og sertifiseringer er utviklet for å gi kundene tillit og forståelse for produsentens muligheter. Til syvende og sist faller fortsatt ansvaret for slik forskning på kunden. De som velger leverandører fra EOS End-to-End Production Network kan føle seg trygge på at hver produksjonspartner oppfyller EOS sine høye standarder. EOS-kriterier verifiserer ikke bare medlemmenes økonomiske trygghet og kompetanse, men også at de har sterk bransje- og applikasjonskunnskap – spesielt innen strengt sertifiserte bransjer som luftfart, kjøretøy og medisinsk teknologi, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Prototal
Det første medlemmet i EOS-nettverket er Prototal Industries, som regner seg som Skandinavias største bedriftsprodusent innen additiv tilvirkning. Med mange års ekspertise innen AM og mer enn 50 SLS-systemer for polymere materialer fra EOS, kan Prototal tilby komplett kapasitet for storskala serieproduksjon til krevende og høyt regulerte industrier. – Vi er veldig stolte over å være det første medlemmet av EOS End-to-End Production Network, sier Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal Industries. –Ved våre anlegg rundt om i Europa har vi i mange år bygget opp kompetanse og kunnskap om hvordan man additivt produserer større serier. EOS er en av våre mest verdifulle partnere og 3D-printing er virkelig en produksjonsmetode med stort potensial, mener Löfving.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: