EOS lanserer nettverk for start-til-slutt produksjon innen additiv produksjon

Jan Löfving, CEO i Prototal (t.v.) med Markus Glasser, Senior Vice President EMEA hos EOS – på Prototals GTP anlegg. Kilde: Prototal

EOS sitt nye partnernettverk forbinder bedrifter med sertifiserte produsenter for produksjon av 3D-printede komponenter. Det første medlemmet i nettverket er Skandinavias største selskap innen additiv produksjon, Prototal Industries.

– EOS Additive Manufacturing Partner Network (AM) vil forenkle saker for bedrifter, og eliminere mye av kompleksiteten og risikoen forbundet med å velge en produksjonspartner for serieproduksjon. Med den nyeste teknologien, og med nettverkets eksepsjonelle bransjeekspertise, vil bedrifter få produktene sine raskere på markedet, sier Markus Glasser, Senior Vice President EMEA i EOS.

EOS lanserer nettverket for å koble selskaper som leter etter høykvalitets 3D-utskrift for produksjon med utvalgte, sertifiserte EOS-partnere.

EOS produksjonsanlegg for additiv tilvirkning. Kilde: EOS

For å bli medlem av nettverket gjennomgår leverandøren en sertifiseringsprosess hvor den samlede kapasiteten, d.v.s. start-til-slutt, er et avgjørende kriterium. Selskapene som blir sertifisert og blir med i EOS-nettverket har en dyp forståelse av serieproduksjonskrav og har bevist fortreffelighet i alle produksjonsstadier.

EOS partnernettverk retter seg mot selskaper i et bredt spekter av bransjer som ser etter en partner for seriell additiv produksjon (AM) på industrinivå og som ønsker muligheten til å skalere opp ytterligere. En av de største hindringene for bedrifter, når et passende produkt er identifisert, er ellers å finne riktig metode og bestemme hvordan delproduksjonen skal organiseres.

EOS End-to-End Production Network
Flere standarder og sertifiseringer er utviklet for å gi kundene tillit og forståelse for produsentens muligheter. Til syvende og sist faller fortsatt ansvaret for slik forskning på kunden. De som velger leverandører fra EOS End-to-End Production Network kan føle seg trygge på at hver produksjonspartner oppfyller EOS sine høye standarder. EOS-kriterier verifiserer ikke bare medlemmenes økonomiske trygghet og kompetanse, men også at de har sterk bransje- og applikasjonskunnskap – spesielt innen strengt sertifiserte bransjer som luftfart, kjøretøy og medisinsk teknologi, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Prototal
Det første medlemmet i EOS-nettverket er Prototal Industries, som regner seg som Skandinavias største bedriftsprodusent innen additiv tilvirkning. Med mange års ekspertise innen AM og mer enn 50 SLS-systemer for polymere materialer fra EOS, kan Prototal tilby komplett kapasitet for storskala serieproduksjon til krevende og høyt regulerte industrier. – Vi er veldig stolte over å være det første medlemmet av EOS End-to-End Production Network, sier Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal Industries. –Ved våre anlegg rundt om i Europa har vi i mange år bygget opp kompetanse og kunnskap om hvordan man additivt produserer større serier. EOS er en av våre mest verdifulle partnere og 3D-printing er virkelig en produksjonsmetode med stort potensial, mener Löfving.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: