Finansieringsmulighet for bedrifter som er nysgjerrige på 3D-printing

Illustrasjon: Pulsate

SINTEF er en av partneren i EU-prosjektet PULSATE som lyser ut midler rettet mot bruk av avansert laserteknologi og avansert additiv produksjon i europeiske SME-er.

PULSATE er det nye pan-europeiske nettverket opprettet for å øke bruken av laserbasert avansert og additiv produksjon (LBAAM) teknologien, som vil styrke digitaliseringen av den europeiske produksjonsindustrien.
PULSATE Network mener at LBAAM radikalt kan endre mange bransjer ved å gi maksimale fordeler mot fleksibel produksjon og høyt digitaliserte produksjonsmiljøer i sektorer som romfart, bilindustri, medisinsk utstyr, industrimaskineri, tilpasset elektronikk, tekstiler og klær.

I forrige uke ble finansiering av “Adopters Usecases” utlyst med søknadsfrist 31. mars.
Dette gir bedrifter som ikke har erfaring med avansert laserbasert og additiv tilvirkning muligheter til å søke finansiering til å finne ut om laserbasert og avansert tilvirkning er noe for dem.

Hvem kan delta?
Teknologiadoptere (sluttbrukere/produksjonsbedrifter) med høyt potensiale for å kunne være brukereksempler for implementering av LBAAM-teknologi i deres prosesser, produkter og forretningsmodeller.
Juridisk status som SMB eller litt større kreves
Selskaper som er lovlig etablert i EU-medlemsstaten eller det tilknyttede landet (som Norge, som er med i EØS)

Å gjøre hva?
Demonstrere anvendeligheten (Use Case) av LBAAM i en Adopters miljø, støttet av 3 måneders teknisk og forretningsmessig vurdering av gjennomførbarheten.

Med hvilke ressurser?
Opptil 25 000 EUR finansiering
3 måneders veiledning fra PULSATE-konsortiumpartnere i LBAAM-gjennomførbarhetsvurdering som vil bekrefte teknisk og/eller forretningsmessig gjennomførbarhet for implementering av LBAAM i Adopters miljø.

Tor Dokken ved SINTEF Digital planlegger også en informasjonsdag i løpet av februar, rettet mot mulige søkere i Norge. 3DP Norge kommer tilbake med informasjon om dag og tid.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *