Finansieringsmulighet for bedrifter som er nysgjerrige på 3D-printing

Illustrasjon: Pulsate

SINTEF er en av partneren i EU-prosjektet PULSATE som lyser ut midler rettet mot bruk av avansert laserteknologi og avansert additiv produksjon i europeiske SME-er.

PULSATE er det nye pan-europeiske nettverket opprettet for å øke bruken av laserbasert avansert og additiv produksjon (LBAAM) teknologien, som vil styrke digitaliseringen av den europeiske produksjonsindustrien.
PULSATE Network mener at LBAAM radikalt kan endre mange bransjer ved å gi maksimale fordeler mot fleksibel produksjon og høyt digitaliserte produksjonsmiljøer i sektorer som romfart, bilindustri, medisinsk utstyr, industrimaskineri, tilpasset elektronikk, tekstiler og klær.

I forrige uke ble finansiering av “Adopters Usecases” utlyst med søknadsfrist 31. mars.
Dette gir bedrifter som ikke har erfaring med avansert laserbasert og additiv tilvirkning muligheter til å søke finansiering til å finne ut om laserbasert og avansert tilvirkning er noe for dem.

Hvem kan delta?
Teknologiadoptere (sluttbrukere/produksjonsbedrifter) med høyt potensiale for å kunne være brukereksempler for implementering av LBAAM-teknologi i deres prosesser, produkter og forretningsmodeller.
Juridisk status som SMB eller litt større kreves
Selskaper som er lovlig etablert i EU-medlemsstaten eller det tilknyttede landet (som Norge, som er med i EØS)

Å gjøre hva?
Demonstrere anvendeligheten (Use Case) av LBAAM i en Adopters miljø, støttet av 3 måneders teknisk og forretningsmessig vurdering av gjennomførbarheten.

Med hvilke ressurser?
Opptil 25 000 EUR finansiering
3 måneders veiledning fra PULSATE-konsortiumpartnere i LBAAM-gjennomførbarhetsvurdering som vil bekrefte teknisk og/eller forretningsmessig gjennomførbarhet for implementering av LBAAM i Adopters miljø.

Tor Dokken ved SINTEF Digital planlegger også en informasjonsdag i løpet av februar, rettet mot mulige søkere i Norge. 3DP Norge kommer tilbake med informasjon om dag og tid.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: