Meltio lanserer egne sveisetråd-materialer

Meltios første egne materialutgivelse består av fem ulike produkter. Foto: Pressebilde

Meltio lanserer nå et første sett med egne materialer for sin 3D-printerløsning basert på LMD (Laser Metal Deposition) teknologien. Dette er fem forskjellige produkter som vil komme på markedet i 2022.

Den første bolken av materialer inkluderer Stainless Steel 316L, Stainless Steel 308L, Carbon Steel ER70S, Titan 64 og Inconel 718. Materialene har gjennomgått omfattende testing under nøye kontrollerte forhold, med validerte egenskaper og optimaliserte utskriftsparametere klare for printing. Kobber, aluminium og andre ildfaste materialer er også under utvikling.

Åpen for tredjepartsmateriale
Meltios plattform vil fortsette å være åpen og kompatibel med tredjepartsmaterialer. Deres 3D-metallløsninger håndterer for tiden de fleste rustfrie stål, karbonstål, verktøystål og titan- og nikkellegeringer. I tillegg har Meltios kundeledede prosjekter vist gode resultater ved printing med invar, kobolt-kromlegeringer og edle metaller.

Meltio har vakt mye oppmerksomhet med sin sveisetrådteknologi, som et enklere og rimeligere alternativ til pulverbed-printing. Som nevnt har selskapet som mål å levere høy-ytelses og brukervennlige løsninger til en overkommelig pris.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: