To nye 3D-printere og nytt materiale fra Formlabs

Formlabs Form 3+ 3D-skriver. Foto via Formlabs

Formlabs, en produsent av harpiksbaserte 3D-skrivere, har annonsert to nye 3D-skrivere og en ny 3D-utskriftsharpiks på CES 2022 i Las Vegas – verdens største teknologimesse.

Selskapets siste produktslipp inkluderer både Form 3+ og Form 3B+, Formlabs’ raskeste 3D-printere til dags dato. Basert på firmaets egen “Low Force” stereolitografi-teknologi, er de nye systemene ment som etterfølgere til de populære Form 3- og Form 3B-printerne, og tilbyr fornyet maskinvare og forbedret programvare.

Sammen med 3D-printerne er Formlabs’ siste egenutviklede materialtilbud: ESD Resin. Fotopolymeren er selskapets første statisk-dissiperende materiale, noe som betyr at det er egnet for ESD-sikre deler.

–Formlabs skapte det profesjonelle markedet for bordprintere, og Form 3 har blitt en bestselger, sier Max Lobovsky, administrerende direktør og medgründer av Formlabs. –Form 3+ er den neste iterasjonen designet for å hjelpe brukere med å gå fra idé til del i hånden så raskt og enkelt som mulig.

Form 3+ og Form 3B +
Formlabs nye flaggskip 3D-printere støttes av over tre års utvikling fokusert på å forbedre den proprietære “Low Force” stereolitografi-teknologien. Form 3+ og Form 3B+ er laget med kvalitet og produktivitet i tankene, og har høyintensive lasere og nye materialinnstillinger for å muliggjøre utskriftshastigheter opptil 40 % raskere enn forgjengerne.

Priset til $ 3499 i USA, er Form 3+ et generelt system, bygget for funksjonelle prototyper og sluttbruksdeler. Form 3B+, derimot, er priset til $4 850 og beregnet på å skrive ut medisinsk utstyr, kirurgiske verktøy og andre pasientspesifikke deler med høy presisjon og jevn overflatefinish. Begge maskinene har en lasereffekt på 250 mW, en laserpunktstørrelse på 85 mikron og lagtykkelser og XY-oppløsninger ned til bare 25 mikron.

De nye 3D-printerne er allerede i handelen i USA.

Byggeplattform 2
I tillegg har Formlabs implementert en neste generasjons “byggeplattform 2” i sine nye 3D-skrivere. Maskinvareoppgraderingen har patentert hurtigutløsningsteknologi og en fleksibel utskriftsoverflate for å gjøre fjerning av deler enklere enn noen gang. Harpikstrykk kan fjernes uten bruk av verktøy på sekunder, noe som eliminerer risikoen for å skade både delene og utskriftsoverflaten.

Byggeplattform 2. Foto via Formlabs.

–Med byggeplattform 2 har vi forbedret hele arbeidsflyten for 3D-printing for å gjøre det enklere enn noen gang å lage, sier Lobovsky. –Bruken av 3D-printing er avhengig av teknologiens evne til å være enkel å bruke og rask. Hver maskinvare vi lager holdes til den standarden for å sikre at alle kan gå bort til en printer og begynne å lage, avslutter han.

ESD Resin
Mange av Formlabs’ kunder vil på et tidspunkt 3D-printe deler som kommer i kontakt med elektroniske komponenter. Eventuelle slike deler vil ofte trenge statiske dissipative egenskaper for å forhindre elektrostatiske utladninger, som kan skade produkter eller til og med starte brann på butikk- eller verkstedgulvet.

Deler printet i det nye materialet ESD Resin. Foto via Formlabs

ESD Resin er designet spesielt for ESD-sikre deler. Komponenter 3D-printet med materialet er i stand til å beskytte systemer og elektronikk som er følsomme for uregulert statisk utladning. Selskapet forventer at dette siste tilbudet vil muliggjøre nye applikasjoner i sektorer som elektronikkproduksjon, bilindustri og romfart.

Kilde: 3dprintingindustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: