EnvisionTEC blir Etec

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 23 februar 2022

For et drøyt år siden kjøpte Desktop Metal opp EnvisionTEC, en pioner innen DLP-teknologi. Nå lanseres det nye Etec-merket, som vil fokusere på industriell produksjon i store kvanta.

Siden oppkjøpet har EnvisionTEC vært et heleid datterselskap av Desktop Metal. Selskapet var tidlig ute med DLP-prosessen, Digital Light Processing, for blant annet 3D-printing innen helsevesen, tannlege, medisin og til smykker. Bruksområder preget av nøyaktighet og fin overflatefinish.

Fokus på kundenes behov
I 2021 startet Desktop Metal det nye selskapet Desktop Health, som fokuserer på helsetjenester og tannlege. Det nye Etec-merket vil fokusere på 3D-printløsninger med fotopolymerer for masseproduksjon av for eksempel forbruker- og industriprodukter til sluttkunder.

– Vår lansering av Etec og Desktop Health lar oss snakke mer direkte med spesifikke kunder og fokusere på deres behov og betjene dem bedre. Etec tilbyr utrolig kraftige 3D-printere i kombinasjon med eksklusive materialer som allerede driver en ny bølge av forbruker- og industriell innovasjon, sier Ric Fulop, Desktop Metals grunnlegger og administrerende direktør, i en pressemelding.

Ric Fulop, Desktop Metals grunnlegger og administrerende direktør. Foto: Pressebilde

 

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682