PrintWatch sjekker feilprinting

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 februar 2022
Grunnleggende operasjonsprosess for PrintWatch. Bilde via Printpal.

Printpal, et Chicago-basert maskinlæringsfirma, har lansert sin nye kunstig intelligens-baserte programvare for å oppdage defekter for bruk med 3D-printere.

PrintWatch heter programmet, og kommer i form av en plugin. Programmet bruker et kamera, som er rettet mot byggekammeret til en FFF 3D-skriver. Ved å utnytte maskinlæring overvåker programvaren 3D-utskriftsjobber og oppdager nøyaktig når en defekt begynner å danne seg i sanntid. PrintWatch er i stand til å spore defekter under 3D-utskriftsprosessen, og iverksette reaktive tiltak om nødvendig.

Ifølge Printpal er det nye programvaretilbudet i stand til å avbryte utskriftsjobber, slå av en 3D-skrivers varme og sende statusvarsler til brukere. I hovedsak er programvaren designet for å forhindre at printere fortsetter en defekt utskriftsjobb i timevis, noe som sparer tid og filament samtidig som risikoen for maskinvareskade eller brann reduseres.

PrintWatch-plugin-modulen kan lastes ned og installeres fra OctoPrint Plugin Repository her. Programvaren er også tilgjengelig som en API for de mer teknologikyndige brukerne der ute som ønsker å programmere sine egne tilpassede integrasjoner av plugin-en.

PrintWatch er priset til $9/måned for én 3D-printer. Hver ekstra printer koster $4/måned.

Printpal utvikler for tiden en versjon av programvaren som kan kjøre lokalt, for bruk på maskiner uten internettforbindelse. Denne offline-versjonen vil være best egnet for industrielle printoperasjoner der nettverkssikkerhet er viktig.

Selskapet jobber også med en rekke andre AI-baserte systemer for bruk med 3D-printere. Dette inkluderer programvare som optimerer hastigheten og kvaliteten på en konstruksjon ved å analysere G-koden, en inferens-API for datasynsmodeller som kan oppdage objekter, og programvare som integrerer e-handel i 3D-printere.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch