PrintWatch sjekker feilprinting

Grunnleggende operasjonsprosess for PrintWatch. Bilde via Printpal.

Printpal, et Chicago-basert maskinlæringsfirma, har lansert sin nye kunstig intelligens-baserte programvare for å oppdage defekter for bruk med 3D-printere.

PrintWatch heter programmet, og kommer i form av en plugin. Programmet bruker et kamera, som er rettet mot byggekammeret til en FFF 3D-skriver. Ved å utnytte maskinlæring overvåker programvaren 3D-utskriftsjobber og oppdager nøyaktig når en defekt begynner å danne seg i sanntid. PrintWatch er i stand til å spore defekter under 3D-utskriftsprosessen, og iverksette reaktive tiltak om nødvendig.

Ifølge Printpal er det nye programvaretilbudet i stand til å avbryte utskriftsjobber, slå av en 3D-skrivers varme og sende statusvarsler til brukere. I hovedsak er programvaren designet for å forhindre at printere fortsetter en defekt utskriftsjobb i timevis, noe som sparer tid og filament samtidig som risikoen for maskinvareskade eller brann reduseres.

PrintWatch-plugin-modulen kan lastes ned og installeres fra OctoPrint Plugin Repository her. Programvaren er også tilgjengelig som en API for de mer teknologikyndige brukerne der ute som ønsker å programmere sine egne tilpassede integrasjoner av plugin-en.

PrintWatch er priset til $9/måned for én 3D-printer. Hver ekstra printer koster $4/måned.

Printpal utvikler for tiden en versjon av programvaren som kan kjøre lokalt, for bruk på maskiner uten internettforbindelse. Denne offline-versjonen vil være best egnet for industrielle printoperasjoner der nettverkssikkerhet er viktig.

Selskapet jobber også med en rekke andre AI-baserte systemer for bruk med 3D-printere. Dette inkluderer programvare som optimerer hastigheten og kvaliteten på en konstruksjon ved å analysere G-koden, en inferens-API for datasynsmodeller som kan oppdage objekter, og programvare som integrerer e-handel i 3D-printere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: