PrintWatch sjekker feilprinting

Grunnleggende operasjonsprosess for PrintWatch. Bilde via Printpal.

Printpal, et Chicago-basert maskinlæringsfirma, har lansert sin nye kunstig intelligens-baserte programvare for å oppdage defekter for bruk med 3D-printere.

PrintWatch heter programmet, og kommer i form av en plugin. Programmet bruker et kamera, som er rettet mot byggekammeret til en FFF 3D-skriver. Ved å utnytte maskinlæring overvåker programvaren 3D-utskriftsjobber og oppdager nøyaktig når en defekt begynner å danne seg i sanntid. PrintWatch er i stand til å spore defekter under 3D-utskriftsprosessen, og iverksette reaktive tiltak om nødvendig.

Ifølge Printpal er det nye programvaretilbudet i stand til å avbryte utskriftsjobber, slå av en 3D-skrivers varme og sende statusvarsler til brukere. I hovedsak er programvaren designet for å forhindre at printere fortsetter en defekt utskriftsjobb i timevis, noe som sparer tid og filament samtidig som risikoen for maskinvareskade eller brann reduseres.

PrintWatch-plugin-modulen kan lastes ned og installeres fra OctoPrint Plugin Repository her. Programvaren er også tilgjengelig som en API for de mer teknologikyndige brukerne der ute som ønsker å programmere sine egne tilpassede integrasjoner av plugin-en.

PrintWatch er priset til $9/måned for én 3D-printer. Hver ekstra printer koster $4/måned.

Printpal utvikler for tiden en versjon av programvaren som kan kjøre lokalt, for bruk på maskiner uten internettforbindelse. Denne offline-versjonen vil være best egnet for industrielle printoperasjoner der nettverkssikkerhet er viktig.

Selskapet jobber også med en rekke andre AI-baserte systemer for bruk med 3D-printere. Dette inkluderer programvare som optimerer hastigheten og kvaliteten på en konstruksjon ved å analysere G-koden, en inferens-API for datasynsmodeller som kan oppdage objekter, og programvare som integrerer e-handel i 3D-printere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: