Større interesse for “grønn” 3D-printing

Additive Manufacturing Green Trade Association ble etablert i 2019 og er mer aktuell enn noensinne.

Det er økende interesse for “grønn” 3D-printing. Og på mange måter er jo 3D-printing eller additiv produksjon grønnere enn subtraktiv produksjon. Sistnevnte produserer jo alltid avfall bestående av det materialet som skrelles av for å utforme produktene.

Med dagens klimakrise tar mange aktører nå større skritt for å sikre at de er kompatible med miljøet. De som driver med additiv produksjon har begynt å skryte av at deres unike 3D-printprosess bruker langt mindre energi enn eksisterende prosesser. Det er noe som gjerne ikke ble fremhevet tidligere, da var det kostnadsbesparelsene fra 3D-printing som overskygget andre fordeler. Nå endrer det seg ettersom grønne verdier, bærekraft og resirkulering har fått en så stor rolle i produksjonsindustriene.

Foreningen Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA), en non-profit forening av aktører innen additiv produksjon søker måter å fremme miljøfordelene ved teknologien. Nylig har ytterligere fem bransjeaktører har sluttet seg til organisasjonen deres. Dette er Höganas, som er en stor produsent av metallpulver og eier av Digital Metal, Arkema, et kjemisk selskap som produserer materialer med høy ytelse, Flam3D, en belgisk promotør av innovative 3D-printapplikasjoner; Massivit, det israelske selskapet som produserer 3D-printere i storformat og UK NCAM, en regional organisasjon som bistår bedrifter som driver med additiv produksjon.

Fra før av er kjente aktører fra additiv produksjon allerede medlemmer: 3D Systems, BASF 3D Printing Solutions, Desktop Metal, EOS, Fraunhofer, GE Additive, HP, Materialise, Siemens Digital Industries Software, SLM Solutions, Stratasys og mange andre
Her er en kort video om organisasjonen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: