3D-printing øker i dansk produksjon

Frank Rosengreen Lorenzen, administrerende direktør i Dansk AM Hub, i forbindelse med arrangementet AM Summit 2021. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Stadig flere bedrifter i den danske produksjonsindustrien bruker 3D-printing. Det viser en rapport fra organisasjonen Dansk AM Hub, som har tatt pulsen på additiv produksjon hos vår nordiske nabo.

Dansk AM Hubs “AM Report” utgis for fjerde år på rad og er basert på flere ulike kilder. Blant de viktigste resultatene kan nevnes at hver tredje produksjonsbedrift bruker additiv produksjon, noe som er flere enn tidligere år. 85 prosent av disse bruker teknologien til produktutvikling.

Bærekraft er en grønn tråd i Dansk AM Hubs arbeid og rapporten slår fast at hver femte bedrift tenker at AM kan skape en mer bærekraftig produksjon, med lavere materialforbruk og mindre avfall.

En utfordring for bransjen er at mange bedrifter fortsatt opplever en barriere for å ta i bruk AM-teknologi. Det er behov for mer solide tips for hvordan 3D-printing kan gi fordeler i praksis og hvilke muligheter produksjonsmetoden innebærer.

Les mer om rapporten her (PDF).

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: