3D-printing øker i dansk produksjon

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 29 mars 2022
Frank Rosengreen Lorenzen, administrerende direktør i Dansk AM Hub, i forbindelse med arrangementet AM Summit 2021. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Stadig flere bedrifter i den danske produksjonsindustrien bruker 3D-printing. Det viser en rapport fra organisasjonen Dansk AM Hub, som har tatt pulsen på additiv produksjon hos vår nordiske nabo.

Dansk AM Hubs «AM Report» utgis for fjerde år på rad og er basert på flere ulike kilder. Blant de viktigste resultatene kan nevnes at hver tredje produksjonsbedrift bruker additiv produksjon, noe som er flere enn tidligere år. 85 prosent av disse bruker teknologien til produktutvikling.

Bærekraft er en grønn tråd i Dansk AM Hubs arbeid og rapporten slår fast at hver femte bedrift tenker at AM kan skape en mer bærekraftig produksjon, med lavere materialforbruk og mindre avfall.

En utfordring for bransjen er at mange bedrifter fortsatt opplever en barriere for å ta i bruk AM-teknologi. Det er behov for mer solide tips for hvordan 3D-printing kan gi fordeler i praksis og hvilke muligheter produksjonsmetoden innebærer.

Les mer om rapporten her (PDF).

 

Les mer

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Dømt til bot på 17 millioner dollar for patentkopiering

3D-printerprodusenten Markforged har blitt pålagt å betale Continuous Composites 17,34 millioner dollar som en del av et patentsøksmål som startet i 2021.
Markforged-HQ.-Photo-via-Businesswire-1024x682

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot