Epson presenterer sin første 3D-printer

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 14 mars 2022
Epsons unike ekstruderingsmetode benytter en flat skrue og pelleter. Foto: Epson

Epson er store på printere, både for å printe på papir og andre overflater, men det er jo i 2 dimensjoner. Men Epson har i flere år annonsert at de også ønsker å investere i produksjon av 3D-printere. I forbindelse med en robotmesse i begynnelsen av mars ble den første modellen for industribruk presentert, den har ennå ikke fått noe navn.

Epson publiserer i en pressemelding nyheten om at selskapet har utviklet en industriell 3D-printer, men presenterer kun sparsom informasjon om dette. Det er tydelig at skriveren er beregnet for produksjon av sluttprodukter i store volumer samt for «massepersonalisering» av små serier, til en lavere pris enn i tradisjonell produksjon. Den ble presentert for første gang under International Robot Exhibition 2022 (iREX) i Tokyo, Japan, 9.-12. mars.

 

Den første industrielle 3D-skriveren utviklet av Epson. Foto: Epson

Tilpasset tredjepartsmaterialer
Maskinen bruker en unik ekstruderingsmetode som oppnås ved hjelp av en flat skrue, lik den som finnes i Epsons løsninger for sprøytestøpemaskiner. Denne metoden gjør det mulig å bruke tredjepartsmaterialer som harpiks, metallpellets, biomassepellets og PEEK-materialer som tåler høye temperaturer. Materialer som ofte er betydelig billigere, som filamentgarn.

Finsliping gjenstår
Ifølge Epson er skriveren utstyrt med en mekanisme for å nøyaktig kontrollere temperaturen og dermed sikre både styrke og nøyaktighet på delene. Dette er kvaliteter som kreves for industriell bruk.

Etter den nødvendige finjusteringen er tanken å lansere den nye 3D-skriveren bredt på markedet. Det er ikke satt noen dato for dette på nåværende tidspunkt.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team