Halverer bruken av nytt pulver

Teknologisk Institut har lykkes med å halvere bruken av nytt plastpulver i additiv produksjon. Foto: Pressebilde

Hvor mange prosent av plastpulveret som brukes i additiv produksjon kan gjenbrukes? Teknologisk Institut i Danmark har sett nærmere på dette og kommet frem til positive resultater.

Hver gang du trykker plastdeler med pulverseng, er det overflødig pulver, noen ganger flere kilo. Tidligere har Teknologisk Institut gjenbrukt halvparten av pulveret til påfølgende jobber og tilført samme mengde nytt pulver.

Men gjennom flere måneder med grundige tester og undersøkelser har man konkludert med at det er mulig å redusere andelen nytt plastpulver i prosessen. Det skriver Teknologisk Institut i en pressemelding.

– Det vi har kommet frem til er at vi i stedet kan nøye oss med å fylle skriveren med 25 prosent nytt pulver, mens de resterende 75 prosentene er vårt eget resirkulerte pulver. Det betyr at vi har klart å halvere bruken av nytt pulver som vi bruker, sier Ellen Hedegaard, rådgiver ved Teknologisk Institut.

Deler av like høy kvalitet
Resultatene viser også at mengden resirkulert pulver ikke påvirker verken selve printprosessen eller kvaliteten på delene.

– Vi har brukt mange måneder på å jobbe for at kvaliteten på de printede delene skal være like høy. Derfor garanterer vi også at kvaliteten på delene er den samme, men at det til gjengjeld er et lavere plastforbruk, sier Ellen Hedegaard.

Teknologisk Institut vil nå jobbe videre med å forsøke å redusere andelen nytt plastpulver ytterligere. Dette for å styrke potensialet i de grønne fordelene ved 3D-printing, som er et viktig satsingsområde for instituttet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: