Holdbare 3D-printede hodetelefoner

Sennheiser har brukt en patentert prosess for 3D-printing i produksjonen av sine nyeste IE 600 hodetelefoner Foto: Pressebilde

Hodetelefonprodusenten Sennheiser har brukt additiv produksjon for sine nyeste in-ear-hodetelefoner, IE 600. Fremstillingsmetoden i kombinasjon med materialet amorf zirkonium gjør at de vil vare i mange år samtidig som overflatefinishen opprettholdes, ifølge Sennheiser.

Dekslene er produsert med en patentert prosess for 3D-utskrift. Materialet amorft zirkonium, ZR01, er et metall som har en glasslignende atomstruktur som gir tre ganger høyere hardhet og bøyemotstand enn høyytelsesstål. ZR01 brukes blant annet i romfartsindustrien, hvor det kreves ekstrem holdbarhet under ekstreme forhold.

Hodetelefonene er designet i Tyskland og produsert ved Sonova Consumer Hearings toppmoderne produksjonsanlegg i Irland.

Skal motstå korrosjon og riper
Produktet har gjennom en rekke ulike etterbehandlingsprosesser fått en overflatefinish som ifølge Sennheiser er meget motstandsdyktig mot både korrosjon og riper. Hodetelefonene skal derfor tåle flere års bruk uten slitasje.

Den nye Sennheiser IE 600 modellen er rettet mot de virkelige feinschmeckerne og prislappen er deretter. De nye hodetelefonene vil være tilgjengelig på markedet i løpet av våren/sommeren 2022 med en cirkapris på 7190 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: