Roboten Javier jobber for Ford

Roboten Javier sørger for at produksjonen ikke trenger noen menneskelig håndtering. Foto: Pressebilde

Fords Advanced Manufacturing Center i Michigan har fått en ny ansatt som håndterer selskapets 3D-printer, roboten Javier. Den mobile roboten sørger for en automatisert produksjonsprosess som ikke krever noen menneskelig interaksjon.

Den innovative roboten på hjul er fra leverandøren Kuka, og har fått navnet Javier av sine menneskelige kolleger. Det er en del av Fords utviklingsprosess å drive selskapets Carbon 3D-printer med en autonom mobil robot i stedet for en fast stasjonær enhet, ifølge en pressemelding.

– Denne nye prosessen muliggjør å endre hvordan vi bruker robotikk ved våre produksjonsanlegg, sier Jason Ryska, leder for utvikling av global produksjonsteknologi hos Ford og fortsetter:

– Det gjør ikke bare Ford i stand til å skalere opp sin 3D-printvirksomhet, den strekker seg inn i andre aspekter av produksjonsprosessene våre – denne teknologien gjør oss i stand til å forenkle utstyr og være enda mer fleksible i produksjonslinjen.

Ford printer blant annet spesialtilpassede deler i små kvanta, slik som denne braketten for bremsesystemet på en Mustang Shelby GT500.

Snakker samme språk
Vanligvis kan ikke utstyr fra forskjellige produsenter samhandle med hverandre fordi de ikke har samme grensesnitt for kommunikasjon. Ford har derfor utviklet et applikasjonsgrensesnitt som bygger bro over dette problemet og lar forskjellige systemer “snakke samme språk”.

Det innovative kommunikasjonssystemet gjør det mulig for de ulike enhetene å sende meldinger til hverandre og samtidig jobbe selvstendig – sammen med hverandre. For eksempel kan Carbon 3D-printeren fortelle roboten når den utskrevne delen er klar og roboten i sin tur kommuniserer når den er klar til å hentes.

Har søkt om flere patenter
Den robotiserte prosessen gjør at 3D-printerne kan gå kontinuerlig, også om natten, noe som øker gjennomstrømningen og reduserer kostnadene. Ford har søkt om flere patenter for teknologien for å effektivisere produksjonen ytterligere.

Selv om prosessen er automatisert, er operatørene pålagt å laste opp 3D-designfilene til skriveren og vedlikeholder maskineriet for å utvikle nye måter å bruke teknologien på.

Ford har utviklet et grensesnitt slik at de to enhetene kan kommunisere med hverandre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *